Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

«ΗΧΟΣ ΝΕΡΟΥ» - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας,
σε συνεργασία με το Ωδείο Φλώρινας
και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
(Εργαστήριο Πολυμέσων)
του Πανεπιστημίου Δυτ.Μακεδονίας

σας προσκαλεί

στο ρεσιτάλ πιάνου με τίτλο
«ΗΧΟΣ ΝΕΡΟΥ»
με παράλληλη προβολή έργων videoart.




Η παράσταση πραγματοποιείται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015. Ώρα προσέλευσης 20.45. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό αλλά δεν θα επιτρέπεται κατά τη διάρκεια του ρεσιτάλ.
Εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας με θεματική το υγρό στοιχείο.


Υγρό στοιχείο και Άνθρωπος:  μια πανάρχαια σχέση, ένας άρρηκτος δεσμός, μια αναγκαία προϋπόθεση της ύπαρξής μας.

Στο ρεσιτάλ πιάνου της  Φανής Καραγιάννη με τίτλο: «Ήχος Νερού», τα έργα υποστηρίζουν την θεματική καθώς φέρουν τα ίδια στον τίτλο τους το υγρό στοιχείο. Είναι επιλεγμένα με το σκεπτικό της εξιστόρησης - πορείας του νερού. Η ιδιαιτερότητα και η ποικιλομορφία των τεχνικών σύνθεσης, των διαφορετικών εποχών, αντικατοπτρίζει το ευρύ φάσμα του ίδιου του θέματος.

Το κάθε έργο θα προλογίζεται από ένα χαϊκού και θα παίζεται σε παράλληλη συνομιλία-προβολή με video-art φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τα οποία δημιουργήθηκαν με ερέθισμα τα συγκεκριμένα πιανιστικά έργα.

Θα ερμηνευτούν έργα για πιάνο των: L.Berio, G. Pesson, Θ.Οικονόμου, Κ.Τσούγκρα, Χ.Σαμαρά, Cl.Debussy,G. Ligeti, F.Chopin, T.Murail  και  F.Liszt.

Θα παρουσιαστούν έργα videoart των: Κλεοπάτρα Τσάλη, Κωνσταντίνου Περιστερόπουλου, Κατερίνας Μιχάλαρου, Θανάση Λιακόπουλου, Γιώργου Ιωαννίδη, Ιωσηφίνας Μακρή, Μαρίνας Αντιόχου, Γιάννη Βγόντζα, Θανάση Φρασιά, Ζήση Μπλιάτκα, Αντώνη-Ορφέα Τσίλλη, Αναστασίας Τριανταφυλλίδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου