Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΒιωματική δράση Δημοτικών Σχολείων στον Άγιο Παντελεήμονα… (ΒΙΝΤΕΟ)  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και η Σχολική Σύμβουλος της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Φλώρινας, κα Στέλλα Κασίδου, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, διοργάνωσαν την βιωματική δράση με θέμα: «Ταράζουμε τα νερά… οικολογικές αναζητήσεις στη Βεγορίτιδα», την Πέμπτη 4 Ιουνίου στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, για τους μαθητές της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Φλώρινας. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
  

  Στα Εργαστήρια  Ενεργητικής Μάθησης και Δημιουργικής  Έκφρασης τα οποία δουλεύτηκαν όλη τη χρονιά μέσα στα σχολεία και παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, συμμετείχαν τα Δημοτικά Σχολεία Αετού, Βαρικού, 1ο, και 3ο Αμυνταίου, Βεγόρας, Φιλώτα Ξινού Νερού και Αγίου Παντελεήμονα, καθώς και η Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Π.Ε., Δ. Μελίτης.

  Επίσης, στην βιωματική αυτή δράση των Δημοτικών Σχολείων συνεργάστηκε για πρώτη φορά η Εκπαιδευτική Περιφέρεια με την Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, συμμετέχοντας στο «3ο Φεστιβάλ Φυσικών Επιστημών & Τεχνολογίας», όπου παρουσιάστηκαν εργασίες των παιδιών των Δημοτικών Σχολείων Αγ. Παντελεήμονα και Βαρικού.

  Η ενδιαφέρουσα αυτή μαθητική εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του θεατρικού δρώμενου: «Ο μύθος της Βεγορίτιδας», το οποίο αποτελεί τμήμα του project: «Βεγορίτιδα – Παλιός», από τους μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο επιμελήθηκε η εικαστικός Ελένη Κεσίσογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου