Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Έκλεισε η ΕΡΤ, σήμερα τα χαράματα με εισαγγελέα και ΜΑΤ.



Ακριβώς μία μέρα μετά από την απεργία της 6/11, μπήκαν χειροπέδες στη μόνη πραγματικά αντισυστημική δράση που υπήρχε. Στις 5 τα ξημερώματα, με κόψιμο του ρεύματος, τεράστια αστυνομική δύναμη που χτυπούσε τους αλληλέγγυους πολίτες που συμπαραστέκονταν στους εργαζομένους και... την απαραίτητη χρήση χημικών.

Χριστίνα, Βίκυ, Αργύρη, Αλέξανδρε και όσοι λοιποί υπέρμαχοι της απεργίας, ελπίζω σήμερα να καταλαβαίνετε ότι αυτή η κίνηση από την κυβέρνηση δεν είναι μία απλή σύμπτωση. Μία μέρα μετά από την αποτυχημένη απεργία, το σύστημα σου λέει "πάρτε τα μαλάκες" και κάνει τη δουλειά του, σκοτώνει την τελευταία φωνή δημόσιου αντιλόγου.
Επικοινωνιακά, η μειοψηφία των απεργών λειτούργησε υπέρ του κλεισίματος, αφού απέδειξε ότι είμαστε λίγοι, μία γραφική μειοψηφία, διαιρεμένοι σε ΜΑΣ, ΣΑΣ, ΤΟΥΣ, ΤΩΝ... Ανίκανοι να σκεφτούμε εκτός κομματικής γραμμής και παρωχημένων κοσμοθεωριών από τη βιομηχανική επανάσταση. Ακατάδεχτοι να συζητήσουμε για αυτά που μας ενώνουν, με έμπρακτα και ρεαλιστικά παραδείγματα. Ανήμποροι να αξιολογήσουμε τις τραγικές συνέπειες των πράξεών μας.

Σας είπα και χθες ότι πρέπει να γίνει απολογισμός της χθεσινής δράσης, να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα, να μάθουμε να μη συμβάλουμε με τα ίδια λάθη στο συνταγματικό και πολιτιστικό εκφυλισμό που βιώνουμε. Αν επρόκειτο για στρατιωτική σύρραξη, θα είχαν πέσει κεφάλια στρατηγών (ΓΕΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΚΑΙΛΟΙΠΟΙ) και θα ανανεώναμε δραστικά τη στρατηγική της επόμενης μάχης. 

Είμαστε όλοι όσοι συμμετείχαμε χθες συνένοχοι στη σημερινή κατάντια, συμβάλαμε στην απαξίωση του δικαίου που μας πνίγει και αυτό ήταν αναμενόμενο. Δεν ευθύνονται αυτοί που δεν ήρθαν, ευθύνονται αυτοί που με τις στερεοτυπικές μουσικές, τους ξύλινους λόγους και τους απαρχαιωμένους όρους, αποξενώνουν όλους τους υπόλοιπους από τον κοινό σκοπό.

Η επιστολή αυτή εννοείται πως δεν είναι μομφή προς τους συναδέλφους που προσφωνώ στην αρχή. Αναφέρομαι στους εκπροσώπους του ΔΣ για θεσμικό λόγο, επειδή μετέφεραν στις συνελεύσεις μας την τάση για συμμετοχή στην απεργία. Θέλω να επισημάνω έτσι, ότι ο ρόλος του κάθε ΔΣ δεν είναι να δίνει γραμμές υπέρ-κατά ζητημάτων, αλλά να ενημερώνει το σώμα για τα κοινά, να συλλέγει προτάσεις και να μεθοδεύει την επίλυση κοινών προβλημάτων, όταν αυτά αφορούν στην πλειοψηφία των νόμιμων μελών του Συλλόγου.

Παρακαλώ να προωθηθεί το παρόν κείμενο, ελπίζοντας στην ανάπτυξη γόνιμης και εποικοδομητικής συζήτησης. Σε προηγούμενη έκκλησή μου για διάλογο, πάνω στις 5 θέσεις κατά της απεργίας, υπήρξε εκκωφαντική σιωπή και μία μόνο, άστοχη, τοποθέτηση. Γεγονός που από μόνο του προμήνυε με μαθηματική ακρίβεια την αποτυχία της χθεσινής κινητοποίησης.

Ευχαριστώ,

Ηλίας Πιερράκος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου