Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

“Address is approximate” – Ένα φιλμ μικρού μήκους απο τον Tom Jenkins

Όταν ένας σχεδιαστής φεύγει από το studio του, τα διάφορα παιχνίδια “ζωντανεύουν” και με την βοήθεια του υπολογιστή ξεκινούν το δικό τους ταξίδι στον κόσμο.

Το μικρό αυτό φιλμ, με την ονομασία “Address is approximate” (Η διεύθυνση είναι κατά προσέγγιση), δημιουργήθηκε από τον κινηματογραφιστή Tom Jenkins ο οποίος μαζί με τον Simon Sharp αποτελούν το καλλιτεχνικό δίδυμο “The Theory”.
Η παραγωγή, η κινηματογράφηση, η επεξεργασία και το animation αποτελούν όλα δουλειά του Jenkins ο οποίος χρησιμοποίησε διάφορες τεχνικές (όπως: stop motion, depth of field, ισορροπημένο φωτισμό, εξομάλυνση κίνησης κτλ) για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Παρόλο που η συγκεκριμένη ιδέα δεν είναι ακριβώς πρωτότυπη, πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια του Jenkins να φέρει στην επιφάνεια μια κοινή επιθυμία που δεν είναι άλλη από την εξερεύνηση του κόσμου στον οποίο ζούμε. Να αναζωπυρώσει την αίσθηση του θαυμασμού για τον κόσμο μας και την απεραντοσύνη του.



Address Is Approximate from The Theory on Vimeo.

Σκηνοθεσία, Παραγωγή, Κινηματογράφηση, Επεξεργασία, Animation: Tom JenkinsΜουσική: The Cinematic Orchestra (Arrival Of The Birds)

ΠΗΓΗ: http://www.consider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου