Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Έκθεση ζωγραφικής απ' τον Ευβοιώτη εικαστικό Γιώργο Κεβρεκίδη και Ρεσιτάλ πιάνου απ' τον διακεκριμένο πιανίστα Γιώργο Κωνσταντίνο,

                                                          


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κι η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στα πλαίσια της φετινής επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης της Φλώρινας απ' τον τουρκικό ζυγό, σας προσκαλεί στην παράλληλη εκδήλωση:
 Έκθεση ζωγραφικής απ' τον Ευβοιώτη εικαστικό Γιώργο Κεβρεκίδη και
Ρεσιτάλ πιάνου απ' τον διακεκριμένο πιανίστα Γιώργο Κωνσταντίνο, 
 με κοινό τίτλο "ΜΝΗΜΕΣ & ΜΕΛΩΔΙΕΣ",
 στις 5 Δεκέμβρη 2012, ώρα 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Φλώρινας.

H έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Κεβρεκίδη, η οποία θα λειτουργεί στο Φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου, θα διαρκέσει ως τις 21 Δεκεμβρίου 2012 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, 17:00-21:00.
 Η έκθεση ζωγραφικής αποτελεί συνέχεια της δεύτερης ατομικής μου έκθεσης με τίτλο "ΜΝΗΜΕΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑ", που πρωτοπαρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Λίμνη Ευβοίας κι εν συνεχεία στο 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, στα πλαίσια αφιερώματος για την 90χρονη επέτειο από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η έκθεση «Μνήμες ενός Πρόσφυγα» είναι ένα εικαστικό οδοιπορικό μνήμης, αγάπης, πόνου και νοσταλγίας στις παραδόσεις των προσφύγων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Φωτογραφίες εποχής, προσωπικά αντικείμενα συναισθηματικής αξίας, προσφυγικοί «θησαυροί» ανασυρμένοι απ’ τους καλοφτιαγμένους γιούκους, παρατίθενται σ’ένα κολάζ pop art σύνθεσης και ζωγραφικού ρεαλισμού.
   

Αφέντης ήταν κάποτε, όριζε μόνος το
βιος του,       
Στην άλλη άκρη του πελάγους του λαχε
το γραφτό του,
Μα ήρθαν άξαφνα αυτοί να μπουν μες τη
ζωή του,
Κι αρπάξαν βιος και ζωντανά παρά τη
θέλησή του.
Κι αφέντης πάλι εγίνηκε, αφού ψυχή
ορίζει.


(λίμερικ) Γιώργος Κεβρεκίδης
Γεννημένος στη Χαλκίδα από γονείς με καταγωγή απ’ τον Πόντο και τη Μικρά Ασία,
ο Γιώργος Κεβρεκίδης πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη παραθαλάσσια Νέα Αρτάκη, γενέθλια πόλη της μητέρας του. Οι καταβολές των γονιών του συντέλεσαν στη διαφύλαξη άρρηκτων σχέσεων με τις παραδόσεις των προσφύγων και τις μνήμες των προγόνων του. Με δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού και μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δραστηριοποιείται στο αντικείμενο του μηχανικού από το 2000 μέχρι σήμερα.
Η ζωγραφική υπήρξε ανέκαθεν η αγαπημένη του ενασχόληση, την οποία και φρόντισε να εξασκεί, τα καλοκαίρια κυρίως. Η επάνοδός του στη Χαλκίδα το 2004, λόγω της νέας του, τότε, επαγγελματικής θέσης, στάθηκε η αφορμή για να ξαναπιαστεί, ώριμος πια, με το παιδικό του μεράκι, αναζητώντας έναν προσωπικό τρόπο έκφρασης, μέσα απ’ τη τέχνη της ζωγραφικής.
Έκτοτε συνεχίζει τις προσωπικές του εικαστικές αναζητήσεις κι απ’ τον Οκτώβριο του 2009 είναι φοιτητής του τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Η παρούσα έκθεση αποτελεί το δεύτερο ατομικό καλλιτεχνικό του εγχείρημα, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2012, στη Λίμνη Ευβοίας, στα πλαίσια την πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΕΛΛΥΜΝΙΑ 2012», του Καλλικράτειου Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου