Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

«στιγμές που τρέχουν»




Έκθεση του PINO PANDOLFINI  και της  ΔΗΜΗΤΡΑΣ  ΣΙΑΤΕΡΛΗ

στη  gallery512 , Πτολεμαϊδα

«στιγμές  που τρέχουν»

     Ο Pino Pandolfini και η Δήμητρα Σιατερλή , ζευγάρι στη ζωή και στην τέχνη, εκθέτουν μια σειρά απο χαρακτικά έργα και ζωγραφικά , στο χώρο της gallery512, στην Πτολεμαϊδα με μια διάθεση  οικειότητας, εντελώς αντιμνημειακή.
Σχεδιάζουν:
    Bιώματα μικρών στιγμών, στιγμών που δεν αλώνουν τη ζωή, αλλά  την αποδέχονται ως σταθερό, απαράβατο δεδομένο.
   Μικρές στιγμές ενός κόσμου οικείου που ξεκίνησε να καταγράφεται σε προγονικούς βράχους, ξεφυτρώνουν σε ορίζοντες που ξημερώνουν  σαν προσμονές, στέκονται σε εικόνες   γυναικών  της αρχαίας Τανάγρας  πιστοποιώντας, έτσι,  και υπογραμμίζοντας  τη διαχρονική συνέχεια της απαράλλαχτης ανθρώπινης περιπέτειας.
    Tις μικρές ζωές των ανθρώπων, μια  συνεχή ροή που αγγίζει τα σχέδιά τους, το όνειρο, τις μικρές  επαναστάσεις, τις ελπίδες, τις δοκιμασίες και τις υπερβάσεις, τους δεσμούς  τους,  τις γραπτές μαρτυρίες και τα παιχνίδια τους.

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 , 8μ.μ

gallery512
25ης Μαρτίου 56,  Πτολεμαϊδα

Έκθεση χαρακτικής με τίτλο «στιγμές που τρέχουν»
Ώρες λειτουργίας:  Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή  10:00 - 14:00    18:00 -  21:00
                               Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο    10:00 - 14:00   
Διάρκεια έκθεσης : 21/11  -  14/12/12



ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΙΑΤΕΡΛΗ

Εικαστικός καλλιτέχνης :Γεννήθηκε στο Αργος το 1952. Σπουδές: Πτυχία στη Ζωγραφική και στη Διακόσμηση της Accademia di Belle Arti di Bologna, Ιταλία, 1977.
Πολλαπλή δραστηριότητα στο χώρο της Χαρακτικής: το 1977 ιδρύουν με τον Πίνο Παντολφίνι, το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών,ένα ανοιχτό εργαστήριο πού συνεργάζεται με καλλιτέχνες, οργανισμούς, γκαλερί, πινακοθήκες και μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό γιά εκδόσεις, εκτυπώσεις ,σεμινάρια και εκθέσεις χαρακτικής. Το 1989 με μιά πρώτη έκθεση στη Βενετία σχηματίζουν την Ομάδα Κέντρου Χαρακτικής πού αναπτύσσει ζωηρή εκθεσιακή δραστηριότητα.
Στην εικαστική της παραγωγή ασχολείται με όλα τα είδη της Τέχνης και πειραματίζεται με διάφορα υλικά τεχνικές και νέες τεχνολογίες. Ιδιαίτερη είναι η δραστηριότητά της στίς εικαστικές επεμβάσεις σε εσωτερικούς και έξω χώρους καί η οργάνωση εικαστικών δρώμενων μέ τη συμβολή και άλλων μορφών τέχνης (μουσικής, χορού,ποίησης).
Εκθέτει έργα της από το 1975 σε 30 περίπου, ατομικές παρουσιάσεις και συμμετέχει σε ομαδικές ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις. Έχει εικονογραφήσει βιβλία και έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.
Διδάσκει Χαρακτική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημιου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα και είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας εικαστικής δράσης ΕΝ ΦΛΩ. www.dimitrasiaterli.gr email: dimitrasiaterli@hotmail.com


PINO PANDOLFINI

Eικαστικός καλλιτέχνης, γεννήθηκε στη Gambettola [Cesena] της Ιταλίας το 1947. Σπουδές: πτυχίο της Accademia di Belle Arti di Bologna, 1974. Xαρακτική και Γλυπτική στα εργαστήρια των Mario και Carlo Leoni ,αντίστοιχα.
Aνέπτυξε ιδιαίτερη δραστηριότητα στο χώρο της Χαρακτικής. Το 1977 ιδρύουν με τη Δήμητρα Σιατερλή, το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών, http://athens-printmaking.com , ένα ανοιχτό εργαστήριο πού συνεργάζεται με καλλιτέχνες, οργανισμούς , γκαλερί και μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό για εκδόσεις Τέχνης, σεμινάρια και εκθέσεις Χαρακτικής. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου, της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών και ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Κέντρου Χαρακτικής που αναπτύσσει ζωηρή εκθεσιακή δραστηριότητα απο το 1989.
Στο εικαστικό του έργο ασχολείται με όλα τα είδη της Τέχνης και πειραματίζεται με διάφορα υλικά και τεχνικές. Αναπτύσσει σημαντική δραστηριότητα σε μεγάλες εγκαταστάσεις-γλυπτά σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Εκθέτει, από το 1974, σε πολλές ατομικές παρουσιάσεις και συμμετέχει σε ομαδικές ελληνικές & διεθνείς διοργανώσεις και σε εκδόσεις Τέχνης. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία. τηλ.-φαξ +30210 3303436 ,+6945997052 e mail pino.pandolfini2@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου