Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Μία έκθεση για την κλιματική αλλαγή ταξιδεύει από τη Ν.Υόρκη στην Κρήτη

Έκθεση με θέμα «Ο Πλανήτης Αλλάζει-Κλιματική Αλλαγή: Η Απειλή για τη Ζωή και Ένα Νέο Ενεργειακό Μέλλον» διοργανώνουν το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και το Ενυδρείο Κρήτης σε συνεργασία με το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (ΑΜΝΗ) της Νέας Υόρκης. Η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της στις 14 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) και έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την κλιματική αλλαγή, αλλά και η παρουσίαση και αναζήτηση μικρών καθημερινών λύσεων για την αντιμετώπιση του παγκόσμιου περιβαλλοντικού προβλήματος.

Σύμφωνα με το cretevents.gr, η έκθεση διαρθρώνεται σε 8 ενότητες εκθεσιακών χώρων με θέματα που διαπραγματεύονται την ιστορικότητα της παραγωγής ενέργειας από υδρογονάνθρακες, τις επιπτώσεις στα χερσαία και θαλάσσια οικοσυστήματα, τις λύσεις που μπορούν να δοθούν για ένα βιώσιμο μέλλον τόσο σε ατομικό όσο και κοινωνικό επίπεδο.

Όπως αναφέρεται στην ίδια πηγή, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην τεράστια σημασία των Ωκεανών και των Θαλασσών στη διαμόρφωση του παγκόσμιου κλίματος, με την παρουσία σύγχρονων μουσειολογικών εκθεμάτων ,τα οποία σε πραγματικό χρόνο θα μεταφέρουν μετεωρολογικά δεδομένα από την ΝΑΣΑ δίνοντας έτσι στον επισκέπτη την δυνατότατα να έχει μια άμεση εικόνα για την εικόνα του πλανήτη.

Το Ενυδρείο Κρήτης επεκτείνει την έκθεση και σε θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή στην περιοχή της Μεσογείου και της ελληνικές θάλασσες. Παράλληλα, όπως σημειώνεται στο cretevents.gr, θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό που μαζί με την επίσκεψη στο Ενυδρείο Κρήτης Cretaquarium-Θαλασσόκοσμος θα κάνουν τον χώρο της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών το ελκυστικότερο ίσως σημείο επίσκεψης στην Ανατολική Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου