Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ο Βασίλης Τσούπρας ο τυφλός κοινωνιολόγος και ψυχολόγος θα δώσει διάλεξη στο 3ργαστήριο



Ο Βασίλης Τσούπρας ο τυφλός κοινωνιολόγος και ψυχολόγος θα δώσει διάλεξη στο  3ργαστήριο, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012  10,30 πμ στο υπόγειο κάτω από την Λέσχη με θέμα:

  α) ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ 
  β)ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ,ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΑΤΟΜΟ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ  και 
  γ)Η ΜΟΡΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ , Η' ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ :

Ο Βασίλης Τσούπρας γεννήθηκε στις 12/12/1934 στο νοµό Ηλείας όπου και απεφοίτησε από το δηµοτικό σχολείο. Το Σεπτέμβριο του 1947 και ενώ άρχιζε τη φοίτηση στο γυμνάσιο από κάποιο ατύχηµα  που είχε σχέση µε τα ταραγμένα εκείνα χρόνια, απώλεσε τελείως την όρασή του. Γι’ αυτό φοίτησε την επόμενη χρονιά στη σχολή τυφλών της Καλλιθέας,
όπου έµαθε τη γραφή Braille, μουσική κλπ. Μετά συνέχισε τα µαθήµατα του γυμνασίου στο νυχτερινό οκτατάξιο γυμνάσιο της οδού Λιοσίων από το οποίο απεφοίτησε το 1958.
Στη συνέχεια φοίτησε αλληλοδιαδοχικώς στις σχολές: Θεολογική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοµική του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Φιλοσοφική του Πανεπιστημίου
Αθηνών από τις οποίες απεφοίτησε µε βαθµό λίαν καλώς.
Μετεκπαιδεύτηκε στην κοινωνιολογία και την ψυχολογία στα Πανεπιστήμια της Σορβόννης, της Βόννης και Μονάχου και γνωρίζει πολλές ξένες γλώσσες.
Έλαβε µέρος σε πολλούς φοιτητικούς και κοινωνικούς αγώνες όπως κατά τα έτη 1962-63, 1976-77. Είναι µέλλος πολλών πνευματικών συλλόγων και διευθυντής σύνταξης της δεκαπενθήμερης πολιτιστικής και κοινωνικής εφημερίδας «Επάλξεις» επί τριάντα τρία έτη. Έχει συγγράψει λογοτεχνικά, θεολογικά και κοινωνικά βιβλία και είναι παραγωγός επί σειρά ετών ραδιοφωνικών πολιτιστικών και κοινωνικών εκπομπών και εργάζεται ποικιλοτρόπως για την προστασία και προαγωγή των ανθρωπιστικών ιδεωδών ως και της ελληνικής πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και ιδιαιτέρως της κοινής των Ελλήνων γλώσσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου