Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Τέχνη με πρώτη ύλη τα σκουπίδια

Μία έκθεση τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης, στην Ξάνθη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η έκθεση με τίτλο «Trash Art³», που φιλοξενείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος καπναποθήκη «Π», θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Απριλίου. Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι δημιουργίες των καλλιτεχνών Θάνου Μαυροδή, Τριαντάφυλλου Βαΐτση και Άννας Μουσμουλίδου.



"Η τέχνη από ανακυκλώσιμα υλικά (trash art) είναι ένα νέο κίνημα που χρησιμοποιεί άχρηστα αντικείμενα τα οποία μετατρέπονται σε έργα σύγχρονης τέχνης", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
"Τα προϊόντα που προκύπτουν είναι ασυνήθιστα δημιουργήματα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διακοσμητικά αλλά και χρηστικά στοιχεία στον περιβάλλοντα χώρο μας (οικία, εργασία). Στην έκθεση θα προβληθούν νέες τεχνικές που ξεφεύγουν από την κλασική αντιμετώπιση του σχεδίου και της ζωγραφικής, μυώντας μας στα μυστικά της κατεργασίας μετάλλων και ξύλου και σε πρακτικές γλυπτικής. Μέσα από την οπτική της καλλιτεχνικής δημιουργίας θα αναδειχθεί η εικαστική-περιβαλλοντική αντίληψη για την χρήση ανακυκλώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών", τονίζεται.
Το κοινό μπορεί να επισκεφτεί την έκθεση από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 18:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο πρωινές ώρες κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 25410 29282.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου