Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

o ANDREA VALDINOCCI, ηθοποιός του ‘’TEATRO DUE MONDI’

                                         
Τη  Δευτέρα  21 Μαρτίου 2012 και ώρα 13.30, o ANDREA VALDINOCCI, ηθοποιός του ‘TEATRO DUE MONDI’’ που δρά στον ιταλικό και διεθνή χώρο απο το 1980, (www.teatroduemondi.it), θα παρουσιάσει στην αίθουσα “Μεγαλέξαντρος”( Ψ) του ΤΕΕΤΦ  το ντοκυμαντέρ  ‘licenziata’’( απολυμένη).


Πρόκειται για μια ταινία-ντοκυμαντέρ διήγησης της εμπειρίας ενός θεατρικού σχήματος που γεννήθηκε ανάμεσα σ’ ένα ιταλικό  θίασο, το Teatro Due Mondi , και μιας ομάδας εργατριών που χάνουν τη θέση εργασίας τους. Δυό πραγματικότητες με ανοιχτά ζητήματα συναντώνται. Η μαγεία αυτής της συνάντησης βρίσκεται στο ό,τι η καθεμιά απο τις δυό ομάδες δίνει απαντήσεις σε προβλήματα της  άλλης.
Απο αυτή την εμπειρία γεννήθηκε μια θεατρική παράσταση και σιγά σιγά εξελίχθηκε σε ένα ‘’ζήτημα’’ που πήρε αξιοσημείωτες διαστάσεις στον ιταλικό τύπο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στο να αναδυθεί απο τον κάδο της αδιαφορίας και να προβληθεί το πρόβλημα 350 γυναικών που βρέθηκαν χωρίς εργασία.
Ο Αndrea Valdinocci, στη συνάντηση της 26ης Μαρτίου, καταθέτει την εμπειρία της προσωπικής του συμμετοχής στο projectLicenziatα’’ καθώς και σε άλλα σχήματα ανάλογης προσέγγισης.

‘Η παραπάνω δράση στοχεύει στο να διερευνήσει τους τρόπους που η τέχνη δύναται να λειτουργήσει στον άμεσο κοινωνικό αστικό ιστό και να ενεργοποιήσει εκφραστικές δυναμικές ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού ,με καθοριστικό τρόπο.
Συγχρόνως αυτή η δυναμική σχέση καλλιτέχνη και απλού πολίτη απαντά ιαματικά σε προβλήματα απομόνωσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας και απομάκρυνσής της απο τον κύριο αποδέκτη της που είναι η κοινωνία.
Η παρουσίαση οργανώνεται από το Εργαστήριο Χαρακτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου