Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ο Σύλλογος Φοιτητών ΤΕΕΤ καταγγέλλει…

 


Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

Προς Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Γραφείο Υπουργού κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτη


  



    Την Κυριακή 25η Μαρτίου του 2012, ημέρα εθνικής εορτής, σε κεντρικό σημείο της Φλώρινας στην οδό Στεφάνου Δραγούμη και ώρα περίπου 11:00, δεκαοχτάχρονος συμφοιτητής μας δέχθηκε απροκάλυπτα επίθεση από τρία αστυνομικά όργανα ντυμένα με πολιτικά, με την αιτιολογία ότι έβγαζε παράνομα φωτογραφίες.
Αναλυτικότερα, ο συμφοιτητής μας ενώ είχε την απλή πρόθεση να φωτογραφίσει στιγμιότυπα της παρέλασης για την Εθνική μας εορτή καθώς και κομμάτια του αστικού τοπίου της Φλώρινας, δέχθηκε την επίθεση των οργάνων τα οποία με βίαιο τρόπο του απέσπασαν την φωτογραφική μηχανή, τον κακοποίησαν σωματικά αλλά και ψυχολογικά και στην συνέχεια τον μετέφεραν  δεμένο με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα.
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που φοιτητές του ΤΕΕΤ δέχονται τις παράνομες αλλά και παράλογες επιθέσεις των αστυνομικών οργάνων της Φλώρινας. Έχουν υπάρξει πολλά περιστατικά που φοιτητές της σχολής έχουν συρθεί αναίτια με υποτιμητικό τρόπο στο τμήμα, όπου έχουν υποστεί την εξευτελιστική διαδικασία του σωματικού ελέγχου.
Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι ο προαναφερόμενος φοιτητής επιθυμεί την ανωνυμία του, καθώς στο παρελθόν έχει καταγγείλει σε κλειστό κύκλο συμφοιτητών του ότι τυγχάνει παρακολούθησης από τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες έχουν παρανόμως εισβάλει και στο σπίτι του.
Γνωρίζουμε πολλαπλές περιπτώσεις συμφοιτητών μας που λόγω της παράνομης συμπεριφοράς των οργάνων, φοβούνται να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά που τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά παρατηρούνται στη Φλώρινα.
Εμείς, ως σύλλογος φοιτητών του ΤΕΕΤ Φλώρινας, καταγγέλλουμε την κακώς εννοούμενη άσκηση εξουσίας από πλευράς της αστυνομίας Φλώρινας, κάνοντας έκκληση στην κοινή λογική επικαλούμενοι τους θεσμούς της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης.
Ζητάμε:
1) Την ηθική αποκατάσταση του συμφοιτητή μας μέσω δημόσιας συγνώμης από πλευράς της διοίκησης της Αστυνομίας της Φλώρινας.
2) Να σταματήσει η ρατσιστική αντιμετώπιση των συμφοιτητών μας από τις αστυνομικές αρχές, που υποθέτουμε ότι στηρίζεται στις ενδυματολογικές, εμφανισιακές και ιδεολογικές τους αντιλήψεις.
3) Από όλους τους αρμόδιους φορείς της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και της Δημόσιας Διοίκησης να έχουν τα αντανακλαστικά τους σε ετοιμότητα ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.   

ΠΗΓΗ: florine@


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου