Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ένα χάρτινο αεροπλαν(άκι;)

Είναι 14 μέτρα και είναι το μεγαλύτερο χάρτινο αεροπλάνο που φτιάχτηκε ποτέ!


Οι Ιάπωνες το έχουν αναγάγει σε τέχνη και το ονομάζουν οριγκάμι. Ο δυτικός κόσμος αρκέστηκε στο να προσπαθεί να εξελίξει απλές κατασκευές από χαρτί και να τις κάνει… μεγάλες, πολύ μεγάλες.

Το μεγαλύτερο χάρτινο αεροπλάνο του κόσμου ίσως, 14 μέτρα, με πλάτος (από φτερό σε φτερό) περί τα 6 μέτρα, κατασκευάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πέταξε με ταχύτητα 98 χιλιομέτρων την ώρα, ανέβηκε σε ύψος 824 μέτρων με την βοήθεια ενός ελικοπτέρου και πέταξε κανονικότατα. Το βάρος του είναι περίπου 363 κιλά.
Το project ήταν υπό την επίβλεψη του  Pima Air & Space Museum. Τον Ιανουάριο το μουσείο διοργάνωσε ένα διαγωνισμό για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Τους ζήτησαν να φτιάξουν ένα χάρτινο αεροπλάνο που θα μπορούσε να καλύψει την μεγαλύτερη απόσταση πετώντας.

Το σχέδιο του 12χρονου Arturo Valderamo κέρδισε τον διαγωνισμό, αλλά ο μικρός αεροναυπηγός δεν θα μπορούσε να φανταστεί την συνέχεια. Οι μηχανικοί του μουσείου αποφάσισαν να δοκιμάσουν αν το σχέδιο του μικρού Arturo θα μπορούσε να πετάξει το ίδιο καλά και σε… λίγο μεγαλύτερο μέγεθος.
Έτσι, κατασκεύασαν το Desert Eagle, το χάρτινο αεροπλάνο της φωτογραφίας από κυψελωτό χαρτόνι Falconboard, το οποίο έκανε την πρώτη και μοναδική του πτήση την περασμένη Τετάρτη. Τιμώμενο πρόσωπο στη δοκιμή ήταν φυσικά ο σχεδιαστής του, ο μικρός Arturo.

Πηγή: digitallife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου