Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

«Πεθαίνω σαν χώρα»



Παραστάσεις έως τις 7 Απριλίου

Το θεατρικό έργο «Πεθαίνω σαν χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη, που ανεβαίνει στο cineθέατρο «Τριανόν» σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή, είναι μια προσεχτική και ενδελεχής καταγραφή της ολικής κατάρρευσης μιας κοινωνίας.




Μετά από «χίλια χρόνια» συνεχούς ανισότητας, εκμετάλλευσης, οικονομικής κρίσης και πολέμου που διακόπτονται από σύντομα χρονικά διαλείμματα ψεύτικης αφθονίας και επίπλαστης ειρήνης, το νόημα της ανθρώπινης συνύπαρξης και της κοινωνικής ζωής καταρρέει για πάντα.

Η σύγκρουση ανάμεσα στις κυρίαρχες δυνάμεις της συντήρησης και τις απέλπιδες προσπάθειες ανανέωσης της κοινωνίας φτάνει στην οριακή της έξαρση.

Τότε πλέον, οι γυναίκες χάνουν την ικανότητα τους να γεννούν παιδιά, η ζωή χάνει την δύναμη της να αναπαραχθεί. Αυτό έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα να μεταλλαχθεί ο κοινωνικός ιστός σε τέτοιο βαθμό ώστε η «Χώρα» καταρρέει με ένα κύμα καταστροφών και μαζικών δολοφονιών που συνταράσσουν τα θεμέλια της Ιστορίας.

Κάθε θεσμός καταστρέφεται από τους κατοίκους της χώρας, όλα ξαφνικά γίνονται άγνωστα και απειλητικά, η ζωή γίνεται μια παγίδα θανάτου. Κάποια χρόνια μετά, και όταν πλέον όλα έχουν αλλάξει και δεν έχει μείνει τίποτα από την ζωή όπως την γνωρίζαμε, τέσσερις ηρωίδες διαφορετικής ηλικίας (το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον) μας περιγράφουν την ιστορία του τέλους μιας κοινωνίας, το τέλος μιας «Χώρας», την τρομακτική κατάληξη μιας εποχής που ίσως είναι η εποχή μας…

Οι παραστάσεις είναι κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο από σήμερα έως τις 7 Απριλίου στις 21:00.

«Πεθαίνω σαν χώρα» του Δ. Δημητριάδη
σκηνοθεσία: Τάσος Σαγρής
παίζουν: Σίσσυ Δουτσίου, Σοφία Σταυρακάκη, Άλκηστις Πολυχρόνη, Δανάη Νικολαΐδη
Μulti Μedia: Void Optical Art Laboratory Venus Melena | A.Καφετζη | Μ. Γκουνελας
Ηχητικά Περιβάλλοντα: Γ.Κουβαράς
Μουσικά αποσπάσματα: Mogwai, Sigur Ross, Slowdive, God Speed You Black Emperor

cineθέατρο «Τριανόν»
Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101
Πλ. Βικτωρίας / Αθήνα
κρατήσεις θέσεων: 210 8215469

1 σχόλιο:

  1. Μια από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω πάει το τελευταία χρόνια.Το Ινστιτούτο πειραματικών τεχνών δημιούργησε ένα θεατρικό περιβάλλον με δύναμη και επιβλητικά συναισθήματα.Συγχαρητήρια.

    http://www.lifo.gr/team/pathologika/29523

    ΑπάντησηΔιαγραφή