Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στη Μόσχα


 
   Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου διοργανώνεται στη Ρωσική πρωτεύουσα, από σήμερα έως την 1η Απριλίου, από τον οργανισμό «Moscow Cino» του Δήμου της Μόσχας και το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (ΚΕΠ) της πόλης.



   Η εβδομάδα ελληνικού κινηματογράφου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κινηματογραφικού φόρουμ «Ο κινηματογράφος των φίλων», αποτελεί μοναδική δυνατότητα γνωριμίας με τα καλύτερα δείγματα του κλασσικού ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και με τις πιο ενδιαφέρουσες νέες δουλειές.

   Με πρωτοβουλία και οργανωτική στήριξη και ευθύνη του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας, η εβδομάδα ελληνικού κινηματογράφου θα συνοδευθεί από σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, όπως έκθεση ζωγραφικής Ρώσων ζωγράφων, με θέμα «Η Ελλάδα μέσα από το βλέμμα Ρώσων ζωγράφων». Πρόκειται για έργα Ρώσων ζωγράφων, που επισκέφθηκαν και απαθανάτισαν τη χώρα μας, το 2006, στο πλαίσιο προγράμματος της UNESCO. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί απόψε στους χώρους του ιστορικού κινηματογράφου «Hudozhestvennyi», όπου θα γίνει και γευσιγνωσία ελληνικής κουζίνας. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού.

   Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει με την προβολή της ταινίας «Τα δελφινάκια του Αμβρακικού», των Ν. Δημόπουλου και Α. Σιδεράτου (1994). Άλλες ελληνικές ταινίες, που θα προβληθούν σε κινηματογράφους της ρωσικής πρωτεύουσας, είναι το ντοκιμαντέρ «Πεθαίνοντας για την αλήθεια» (2010), του Νίκου Μεγγρέλη ο οποίος θα παραβρεθεί στην προβολή, «Byron», του Ν. Κούνδουρου (1992), «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο», του Νίκου Τζίμα (1980), «Θανάση, πάρε τ΄ όπλο σου», του Ντίνου Κατσουρίδη (1972), «Ο Δράκος», του Ν. Κούνδουρου (1956) και «Ρεμπέτικο», του Κώστα Φέρρη (1983).

    Στις 31 Μαρτίου, στον κινηματογράφο «Hudozhestvennyi», θα δοθεί συναυλία, με τίτλο «Μουσικό σεργιάνι ανά τον Ελληνισμό», από μουσικό συγκρότημα με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας και γνωστό τραγουδιστή, Κώστα Καραπαναγιωτίδη. Το συγκρότημα θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και αντιπροσωπευτικές επιτυχίες του σύγχρονου ελληνικού πενταγράμμου.

ΠΗΓΗ: www.inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου