Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Μείωση των εισακτέων σε τουλάχιστον 80 σχολές

 

Τη δραστική μείωση του αριθμού των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με το Έθνος. Αν και ο τελικός αριθμός θα ανακοινωθεί λίγο πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Μαΐου, βέβαιο θεωρείται πως θα είναι ο μικρότερος της τελευταίας δεκαετίας. Περικοπές ζητούν και τα ίδια τα Πανεπιστήμια.


Δραματική μείωση στον αριθμό των εισακτέων αναμένεται να υπάρξει σε περισσότερες από 80 πανεπιστημιακές σχολές, πολλές από τις οποίες εντάσσονται στις «περιζήτητες», ενώ ο αριθμός των θέσεων για τους νέους φοιτητές με δυσκολία θα πλησιάσει τις 70.000.

Στο επίκεντρο του «κουρέματος» θα βρεθούν σχολές, οι οποίες οδηγούν σε αυτόματη πρόσληψη, όπως οι στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και ακολουθούν οι παιδαγωγικές σχολές πάσης φύσης, ενώ μειώσεις στον αριθμό των εισακτέων θα υπάρξουν σίγουρα και σε ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές.

Ειδικότερα,  θα μειωθούν οι θέσεις των εισακτέων σε 14 παιδαγωγικές σχολές, σε έξι φιλολογίας, πέντε φιλοσοφίας,οχτώ ιστορίας, αλλά και σε δύο σχολές Αγγλικής, Γαλλικής, Ιταλικής και Γερμανικής φιλολογίας.

Περικοπές θα υπάρξουν και στον αριθμό των εισακτέων σε πέντε σχολές φυσικής, τέσσερις χημείας, σε επτά ιατρικές, σε 20 πολυτεχνικές της περιφέρειας, αλλά και σε τρεις νομικές σχολές.

Επίσης, οι περικοπές περιφερειακών τμημάτων ΤΕΙ αναμένεται να συνεχιστούν και φέτος. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι καταργήθηκαν περίπου 25 τμήματα.

ΠΗΓΗ: TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου