Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΘΕΜΑ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

 
      



 Εκ μέρους της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω αρχικά τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας, που κατέκλυσαν την νύχτα της 21ης Μαρτίου την κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου «Αίθριον» στο Αμύνταιο καθιστώντας την εκδήλωση αυτήν θεσμό στα δρώμενα της μικρής μας πόλης. Το γεγονός αυτό απετέλεσε μεγάλη έκπληξη για όλους μας καθώς πολύ λίγες πόλεις στην χώρα μας έχουν την χαρά να διοργανώνουν εκδηλώσεις για την ποίηση που παρακολουθεί τόσο ευρύ κοινό. Μπορεί λοιπόν η πεποίθηση μας πως πρέπει να ανατροφοδοτηθεί ο διάλογος μεταξύ της ποίησης και των υπολοίπων μορφών τέχνης να έτυχε μεγάλης αποδοχής, δεν θα ήταν όμως εφικτή η πραγμάτωση του χωρίς την συμβολή του 3ικαστικού 3ργαστηρίου Φλώρινας και του εικαστικού Χάρη Κοντοσφύρη που από πέρυσι στήριξε τον διάλογο αυτό παρά το εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα που είχε στην διάθεση του.


«Δεν υπάρχει τέχνη χωρίς ποίηση» έλεγε ο Ντεκάρτ και φέτος ιχνηλατήσαμε λίγο περισσότερο πάνω σε αυτόν τον αφορισμό του καθώς το εργαστήριο πολυμέσων του κ. Μπούζα μας στήριξε με υλικό που μας απέστειλε. Στο σημείο αυτό ειδική μνεία πρέπει να κάνουμε στους νέους καλλιτέχνες από την Φλώρινα που συνεργάστηκαν μαζί μας. Ευχαριστούμε λοιπόν τους Άρη Σαραντόπουλο(Βίντεο), Ελένη Κεσίσογλου, Ορέστη Διαμάντη, Γιώργο Παναγιωταρά, Τσούγη Αλέξανδρο(πολιτική γελοιογραφία), Ειρήνη Φουντουραδάκη και Μάγδα Χριστοπούλου(απαγγελία ποίησης). Να ευχαριστήσουμε ακόμα το μουσικό σχολείο Αμυνταίου, τους διδάσκοντες και διδασκόμενους σε αυτό, που με την μελωδική παρέα τους απέδειξαν πως ποίηση και μουσική πήγαιναν πάντα μαζί αλλά και την ΔΗ.Κ.Ε.Α. που συμπαραστάθηκε οικονομικά στην προσπάθεια μας.
Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που απήγγειλαν ποίηση, δική τους ή άλλων ποιητών, άλλη μια φορά όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση μας, και να τους δηλώσουμε πως η αυξητική τους τάση μας ενδυναμώνει, αλλά και όσους δι ευλόγους αιτίες δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στην συντροφιά μας. Να ζητήσουμε συγνώμη από όσους δεν βρήκαν κάθισμα και παρακολούθησαν την βραδιά όρθιοι και να τους υποσχεθούμε να προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο την επόμενη χρονιά. Αναμένοντας τις ιδέες και τις προτάσεις σας ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την ποίηση για το 2013 και επιφυλασσόμεθα για τις λοιπές, έκτακτες εκδηλώσεις μας. 

   Ο Πρόεδρος   Χατζής Σ.Περικλής 



Ποιήμα Ειρήνης Φουντουραδάκη:

Ποιήμα Μάγδας Χριστοπούλου:

Φωτογραφίες εκδήλωσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου