Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Δύο «θρύλοι» της τζαζ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών



Συνομήλικοι σχεδόν και προερχόμενοι από την ίδια μουσική παράδοση, την τζαζ, την εξέλιξη της οποίας υπηρέτησαν με ζήλο στη δεκαετία του '70, ο Τσικ Κορία και ο Γκάρι Μπάρτον μπορούν σήμερα να υπερηφανεύονται για μία από τις μακροβιότερες και ανθεκτικότερες συνεργασίες στον χώρο.

Οι δύο θρύλοι θα «καταλάβουν» την Πέμπτη τη σκηνή της αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:30.

Από τους σημαντικότερους πιανίστες της γενιάς του '60 κι ένας από τους παραγωγικότερους συνθέτες των ημερών μας ο Κορία, αυτοδίδακτος βιμπραφωνίστας και κορυφαία μορφή της τζαζ ο Μπάρτον, συναντήθηκαν το 1972 κι από τότε συνεργάζονται σε σταθερή βάση ανανεώνοντας το ρεπερτόριό τους, προσθέτοντας στην κοινή δισκογραφία τους νέες ηχογραφήσεις και δίνοντας μαζί συναυλίες.

Το πρόγραμμά της συναυλίας με τίτλο «Duets», περιλαμβάνει κομμάτια από το πλούσιο ρεπερτόριο της κοινής πορείας τους εδώ και τέσσερις δεκαετίες καθώς και νεότερα, προερχόμενα από το νέο τους άλμπουμ, «Ηot House», στο οποίο διασκευάζουν τραγούδια-σταθμούς της τζαζ, από Μονκ, Γκιλέσπι και Βάιλ έως Γκετζ και Λένον-Μακάρτνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου