Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Πηγές / από την εικαστική ομάδα Campus Novel

                         Inline image 1

                         Inline image 2

Πηγές / Springs and sources 

Η ομαδική έκθεση Πηγές / Springs and sources που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο  της κοινότητας Αποικίων του Δήμου της  Άνδρου σχεδιάστηκε και διοργανώθηκε από την εικαστική ομάδα  Campus Novel (Ινώ Βαρβαρίτη, Γιάννης Δελαγραμμάτικας, Φωτεινή Παλπάνα, Γιάννης Σινιόρογλού, Γιάννης Χειμωνάκης) σε συνεργασία με την ιστορικό τέχνης Λήδα Καζαντζάκη.


Η έκθεση περιλαμβάνει  έργα που διατυπώνουν διαφορετικές προσεγγίσεις  στην έννοια  της πηγής και επιχειρεί να αναδείξει τις συνδηλώσεις και την πολλαπλότητα των νοημάτων της στην σύγχρονη εποχή. Εστιάζει στην πηγή Σάριζα στα Αποίκια της Άνδρου που συνδέεται  άμεσα με τη διαμόρφωση της ιστορίας της κοινότητας. Την αναδεικνύει έτσι σε  χωρικό δείγμα μέσα από το οποίο  θα επιχειρηθεί ένας ανοιχτός διάλογος αναφορικά με ανθρωπολογικά, πολιτισμικά, ψυχαναλυτικά και ιστορικά σημαίνοντα, τις σχεσιακές τους αρθρώσεις και τις μετατοπίσεις των ορίων τους.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Ilaria Biotti, Βασίλης Γεροδήμος, Campus Novel, Valentina Jager, Barbara Marcel, Ιβάν Μαστερόπουλος, Αιμιλία Παλογιανίδου, Γιάννης Παππάς, Γιώργος Παπαδάτος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Weimar Public(Εριφύλη Βενέρη και Λουκάς Βαρτατίλας), Sarah de Wilde, Franziska Wildt, Κώστας Τζιμούλης, Δέσποινα Φλέσσα, Κώστας Χριστόπουλος
Εγκαίνια: 10 Αυγούστου 2013 στις 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 10 Αυγούστου -20 Αυγούστου 2013
Ώρες λειτουργίας: 10:30 - 14:00 & 18:00 - 22:00

Ομιλία του Σ.Μπαφαλούκου  με θέμα "Η ιστορία της Σάριζας" στις 17 Αυγούστου 19:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου