Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ/Βιβλιοθήκη, Άγιοι Σαράντα, Αλβανία



ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ
Συνέκθεση εννέα  εικαστικών καλλιτεχνών
της πλατφόρμας long vehicle (μακρύ όχημα).
 Εγκαίνια 13 Αυγούστου 2013
 Βιβλιοθήκη, Άγιοι Σαράντα, Αλβανία 
Τα ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ξεκίνησαν από αυθόρμητα σχεδιάσματα στιγμών στην Αθήνα και εξελίχθηκαν σε καταγραφή της ζωντανής πραγματικότητας, μιας τόσο κεντρικής μεγαλούπολης σε μια τόσο κρίσιμη χρονική συγκύρια της κρατικής χρεοκοπίας στην Ελλάδα από τον Χρήστο Αλαβέρα. Πλέον συνεχίζεται ως μια καλλιτεχνική ροή δράσης με άξονα αυτές τις εικαστικές καταγραφές σε μια κίνηση δυναμικής πιστής στη τέχνη και τον άνθρωπο, όπως αυτή των κύκλων του Αλμπέρτο Σένα. Με αφορμή τον Αλμπέρτο Σένα  ένα ακόμη εικαστικό ρεπορτάζ θα ξετυλιχθεί στην Βιβλιοθήκη των Αγίων Σαράντα στην Αλβανία.

Σ’ αυτή την έκθεση, εμφανίζεται ακόμη μια προοπτική επικοινωνίας των Αλαβερα Χρήστου, Βακιρτζή Βασιλεία, Βγόντζας Γιάννης, Κοϊμτσίδου 

Λένα, Κοντοσφύρης Χάρη, Μακινατζή Θωμά, Παλιάτσιου Γιώργου, Μιλάκι Τόνι, Σένα Αλμπέρτο.
Κι' αυτό παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία από τη θέση της έκθεσης αυτής στο γενικότερο σκεπτικό στο οποίο εντάσσονται τα Εικαστικά Ρεπορτάζ και λέγεται long vehicle (μακρύ όχημα). Σκοπός του είναι η αέναη καλλιτεχνική δράση ελεύθερων εικαστικών και άλλων δημιουργών με αφορμή ένα κοινό προσανατολισμό, έτσι ώστε η ελεύθερη σκέψη και η φαντασία να διαδίδονται σε μια μορφή πνευματικής σκυταλοδρομίας ανάμεσα σε διαφορετικούς καλλιτέχνες που τους ενώνει η ευαισθησία της ψυχής και η ανησυχία του πνεύματος, πιστεύοντας πως αυτά είναι τα κύρια συστατικά που μπορούν να προσδώσουν το στοιχειό που χρειάζεται ο κόσμος για να γνωρίσει την ισορροπία του κύκλου που μας καλεί να οραματιστούμε ο Αλμπέρτο Σένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου