Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Rem brand name project 013 6η Ανακοινωση



REM    BRANT  NAME
Η γνησιότητα του καλλιτέχνη

             
  Rem brant name project 013 
είναι το νέο εικαστικό project του 3ργαστηρίου Ζωγραφικής  ΤΕΕΤ, Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και, με αφορμή το αυτoπορτραίτο του Rembrandt με τραγιάσκα, θα διερευνήσουμε στιγμές υποκειμενικότητας και αυθεντικότητας στην  εικαστική καθημερινή ζωή. Ζωγράφος, γλύπτης ή καλλιτέχνης. Η γνήσια ατομικότητα δεν μπορεί παρά να είναι η σύνθεση μιας συγκεκριμένης ιδιαιτερότητας με το καθολικό. Για να μπορέσει το υποκείμενο ζωγράφος-γλύπτης να εμφανιστεί ως καλλιτέχνης πρέπει ταυτόχρονα να είναι πλούσιο σε ένα περιεχόμενο ιδιότυπο και ωστόσο γενικεύσιμο. Αυτή η ολοκλήρωση έρχεται με μια σειρά ενδιάμεσων δραστηριοτήτων που μας προμηθεύει η αισθητική. Τι εκκλήσεις εκπέμπει μέσα στην κοινωνία ο καλλιτέχνης; Θα ενδώσουμε στις πλάνες της χαμένης παράδοσης ή θα σταθούμε στο επίπεδο της πρόκλησης που εκτοξεύει η απόσυρση του καταναλωτικού κόσμου; Πώς ένας καλλιτέχνης βλέπει τον καλλιτέχνη-εαυτό;
χάρης κοντοσφύρης για το 3ργαστήριο

Ελάτε να συνεκθέσουμε τις εικαστικές μας διαμεσολαβήσεις στο project!

  Rem brant name το Σενάριο του Εικαστικού επιτοίχιου Παιχνιδιού της διαμεσολαβημένης φήμης των καλλιτεχνών.
   
Ο κόσμος καθώς εισέρχεται στο χώρο βλέπει το ομοίωμα του πορτρέτου του Ρέμπραντ να δεσπόζει στο χώρο ενώ σε χαμηλότερο επίπεδο υπάρχουν κενά καρφιά. Τα υπόλοιπα έργα βρίσκονται συσσωρευμένα σε χώρο διαφορετικό μια ιδιότυπο ντεπό μια τράπεζα φύλαξης έργων τέχνης .
Όσοι επιθυμούν να μειοδοτήσουν για κάποιο από τα έργα το παίρνουν και το τοποθετούν στα καρφιά, στο σημείο που θέλουν. Η κίνηση της μειοδοσίας θα καταγράφεται ηλεκτρονικά (ίσως) και το κάθε έργο ανάλογα στη φάση που βρίσκεται θα φέρει μια χρωματική διαφοροποίηση (κόκκινο αυτοκόλλητο όσα έχουν πουληθεί απ' ευθείας, δίχως κλήρωση, πράσινο όσα έχουν υπερβεί σε μειοδότηση το μισό της καθορισμένης αξίας, λευκό όσα δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη μεγάλο ποσό).Η κλήρωση θα γίνει σε καθορισμένη μέρα από την γκαλερί λίγες μέρες πριν από το κλείσιμο της έκθεσης.
Ο επισκέπτης που θα αποκτήσει έργο δίνοντας κατευθείαν το ποσό της αξίας που έχει καθορίσει η γκαλερί, θα έχει επίσης την ευκαιρία να αγοράσει και άλλο δίνοντας τα 2/3 της αξίας του, αυτό μπορεί να επαναληφθεί για όσα έργα επιθυμεί εκείνος. Μια μειοδοσία καθορισμένη στην τιμή των 5 ευρώ αντιστοιχεί σε μια ΦΗΜΗ για το έργο του κάθε καλλιτέχνη. Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο επισκέπτης να δοκιμάσει να αποκτήσει ένα έργο ακόμα και με ένα πεντά-ευρω που θα κριθεί από την κλήρωση ενώ το έργο του καλλιτέχνη και κατά συνέπεια ο καλλιτέχνης μαζεύουν ΦΗΜΗ. Σε περίπτωση που ένα έργο αποκτηθεί δίχως κλήρωση αλλά έχει ήδη μειοδοτηθεί  με καποιες ΦΗΜΕΣ από άλλους ενδιαφερόμενους, εκείνοι θα μπορούν να μεταφέρουν τις μειοδοτήσεις τους(ΦΗΜΕΣ) σε άλλα έργα. Εάν οι ίδιοι δεν παρευρίσκονται την καθορισμένη ημέρα των κληρώσεων τότε  η γκαλερί αναλαμβάνει την διαχείριση (μετατόπιση) των μειοδοτήσεων τους.
Όλοι οι καλλιτέχνες με τα χρήματα συμμετοχής εξασφαλίζουν  δύο μειοδοτήσεις - φήμες τις οποίες διαχειρίζονται όπως επιθυμούν οι ίδιοι (δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν τα δικά τους ή τα έργα συναδέλφων τους) .
Όλα τα έργα θα κληρωθούν, ακόμη και όσα δεν μαζεύουν το μισό της τιμής τους σε ψήφους.
Το ομοίωμα του πορτρέτου θα είναι συμβολικά μεγαλύτερης αξίας, εκείνος που θα το αγοράσει κατευθείαν θα μπορεί να αποκτήσει 2 έργα στα 2/3 της τιμής.
Η κλήρωση θα γίνει με τράβηγμα χαρτιών.

Οργάνωση συμμετοχής:

Α) Υποστηρίζουμε οικονομικά την συμμετοχή μας με 20 ευρώ επιχειρώντας ένα είδος αυτοργάνωσης και αδιαμεσολάβητης λειτουργίας της τέχνης. Τα 20 ευρώ αντιστοιχούν σε 4 ΦΗΜΕΣ, δύο για κάθε έκθεση. Αναρτήστε την συμμετοχή σας στα Σχόλια αυτής της Ανάρτησης μέχρι 15/4/2013. Αν δεν το διευκρινίσετε θεωρείτε αυτονόητη η συμμετοχή σας και στις δυο εκθέσεις( τον Ιούνιο στην Γκαλερί Λόλα Νικολάου , Θεσσαλονίκη και Γκαλερί Τεχνοχώρος  στην Αθήνα)

Β)Η συμμετοχή σας κατοχυρώνετε Μόνο με την Αποπληρωμή της συνδρομής στην ταμεία του φοιτητικής ομάδας 3ργαστηρίου Αννα-Μαρίας  Σαμαρά (hazel_am@windowslive.com 6976201426) μέχρι τις 15/4/2012 στον λογαριασμό                    ALFA BANG:                           όνομα Σαμαρά Αννα-Μαρία
                                                   Αρ, Λογαριασμού: 487-002101-078630
                                                   IBAN:GR 0140 4870 4870 0210 1078 630

Γ)Τα εικαστικά έργα μας έχουν τις διαστάσεις του πρωτοτύπου έργου του Rembrant ''Αυτοπορτραίτο με τραγιάσκα '' που είναι 42.3 Χ 33 εκατοστά υποχρεωτικά. Δηλαδή η έκθεση θα έχει μια ομοιομορφία  μεγέθους όποιο μέσo και αν επιλέξει συμμετέχων,παρουσιάσιμο (Ζωγραφική,γλυπτική, πολυμέσα, φωτογραφία.... με κορνίζες, βάσεις τρόποι ανάρτησης, συσκευασία)

Δ)Τα έργα πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο(ένα για κάθε έκθεση). Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει με περισσότερα μπορεί μέχρι τέσσερα σε κάθε έκθεση παραδίδονται μέχρι την Παρασκευή 26/4/2012 στο Γαβριήλ Φτελκόπουλο(ftelkas@hotmail.com,6989142350) ο οποίος ταυτόχρονα συντονίζει μια μαζική αγορά τελάρων για όσους επιλέξουν συμμετοχή με αυτά.το Κάθε έξτρα έργο Χρεώνεται 2 ευρώ
Από το συνολικό ποσό των συμμετοχών που θα μαζευτεί για την πληρωμή των γκαλερί, το 10% θα πάει στο ταμείο του εργαστηρίου.
Η γκαλερί ορίζει την ανώτατη τιμή των έργων, λαμβάνοντας υπόψη όμως τη οδηγία των καλλιτεχνών.
 Κανένα έργο δεν θα κοστολογηθεί κάτω των 40 ευρώ.

Ε) Οι συμμετοχές θα κλείσουν στους 60 καλλιτέχνες
Ζ) Θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον δυο εκθέσεις τον Ιούνη για όλο το καλοκαίρι στην γκαλερί Λόλα Νικολάου στην Θεσσαλονίκη και την gallery Τεχνοχώρος στην Αθήνα 

Φοιτητική ομάδα 3ργαστηρίου Ζωγραφικής  TEET Φλώρινας


Το project είναι μια ιδέα του Γαβριήλ Φτελκοπουλου και αποτελεί νοητή συνέχεια της έκθεσης ηREMο στην πλατφόρμα του"Μακρυ οχήματος"
το καλοκαίρι  του 2012 στην γκαλερύ Λόλα Νικολάου

Ο Rembrandt μας προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τον άνθρωπο εκ των έσω, να γνωρίσουμε το υποσυνείδητό του. Με αφετηρία τον ίδιο του τον εαυτό, αναπτύσσει μια διεργασία αναζήτησης της εσωτερικότητας στον άνθρωπο αλλά και στα πράγματα. Τόσο στις ατομικές προσωπογραφίες του, όσο και στις ομαδικές, ανακαλύπτει αλήθειες διευρύνοντας το όραμα του ανθρώπου.
Μαρία Τεντσογλίδου  3/9/12

το πρωτότυπο έργο του Rembrant:  http://www.rembrandtpainting.net/slf_prtrts/gorget.htm

ΜΕΧΡΙ 30 ΜΑΡΤΪΟΥ 2013 έχουν δηλώσει συμμετοχή 43 καλλιτέχνες 
Συνεχίστε να δηλώνετε στα σχόλια αυτής της ανάρτησης

16 σχόλια:

  1. Μανουσαρίδου Ελένη
    elena_salbadore@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπουρνας Κυριακος
    Battlescape@windowslive.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στέλλα - Μαρία Κατσαμπέκη
    stemaamets@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειρήνη Μνατσακανιάν
    eirinimnatsa@hotmail.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειρήνη Μνατσακανιάν
    eirinimnatsa@hotmail.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγγελική Παπαμιχαήλ 1 Απριλίου 2013 -9.30μμ
    aggelikipapa22@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγγελική Παπαμιχαήλ
    aggelikipapa22@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κωνσταντινος Μητσος 2 Απριλιου 2013
    konstantinosmitsoy@hahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παναγιωτόπουλος Νίκος
    nikospanagiotopoulos2011@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δήμητρα Ξενάκη
    demitraxen@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τουρτούρα Κατερίνα
    ktourtoura@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή