Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Εικαστικά ρεπορτάζ εν Αθήναις, 21ος αιώνας Συνέκθεση 9 διαφορετικών καλλιτεχνών στην gallery512 (Πτολεμαΐδα)


Δελτίο Τύπου

     Τα εικαστικά ρεπορτάζ Εν Αθήναις, 21ος αιώνας  είναι μια έκθεση η οποία  διαπραγματεύεται όψεις της καθημερινής ζωής με το διεισδυτικό τρόπο του ντοκουμέντου, ενός σχεδιαστικού ρεπορτάζ. Αυτή η αμεσότητα είναι η εικαστική πράξη που ζει ο επισκέπτης της έκθεσης.
     Το Μακρύ όχημα (Long Vehicle) που συντονίζει το ταξίδι της έκθεσης «Εικαστικά Ρεπορτάζ εν Αθήναις ,21ος αιώνας»   ξεκίνησε από την γκαλερί ¨Τεχνοχώρος¨ της Αθήνας με τους εικαστικούς: Χρήστο Αλαβέρα, Θωμά Μακιναντζή, και Χάρη Κοντοσφύρη   και η επόμενη στάση τους είναι στην gallery512 της Πτολεμαϊδας. Η Βασιλεία Βακιρτζή , η Λένα Κοϊμτσίδη,ο Ιωάννης Βγόντζας και ο Alberto Shena θα συνδράμουν με το δικό τους εικαστικό λεξιλόγιο πάνω στα αρχικά σχεδιαστικά ρεπορτάζ  του Χρήστου Αλαβέρα όπου καθε μέρα σχεδίαζε γεγονότα και πρόσωπα από σκηνές της Αθήνας.


     Επίσης σε μια ξεχωριστή ημέρα δράσης το Σάββατο 30/3 από της 6μμ μέχρι  της 8μμ τέσσερα δρώμενα (performances) θα γεμίσουν το χώρο της gallery512 με κίνηση, ήχους, τραγούδι, εικαστικές πρόζες, διαδραστικό σχέδιο. Περιμένουμε με ενδιαφέρον το πάντρεμα των  διαφορετικών χειρονομιών των  μουσικών δημιουργών, Νίκου Ματθαίου και  Γωγώς Μπαλαμπίνη.
      Το "Μακρύ όχημα" ως μια συνεργατική πλατφόρμα  με όλους τους καλλιτέχνες, ανακτά  προς εμπειρία μας, μια ζωγραφική ανακλαστική δυναμική του παρόντος, η οποία χαρακτηρίζεται από την εσωτερική συνοχή και τον εκφραστικό της πλούτο και η οποία δεν μπορεί να γίνει κατανοητή χωρίς τον ρηξικέλευθο χαρακτήρα να σχεδιάζεις με τόσες λίγες γραμμές τα πάντα ,με τόση σαφήνεια εικόνες του πραγματικού κόσμου  ως εικαστικές ανακλάσεις που δεν κάνουν διαχωρισμούς ανάμεσα στο θέατρο και την ύπαρξη, είναι εικόνες των οποίων η ζωτική πηγή είναι το να βρίσκεται κανείς στα σύνορα των τεχνών και της ζωής ή ακόμη καλύτερα, να είναι η ίδια η ζωή παρουσιασμένη με τα χαρακτηριστικά στοιχεία του παιχνιδιού. Η ουτοπική συνεργατικότητα  τόσων καλλιτεχνών σχεδόν ως συλλογικό καρναβάλι αισθαντικότητας είναι μια δυναμική πολιτισμική διαφοροποίηση που μετακινεί την ζωγραφική από το ''επέκεινα'' σε ένα ''εδώ και τώρα''.  Μην φοβάστε την δημιουργικότητα μας. Δείτε τα εικαστικά ρεπορτάζ στην  Αθήνα του εικοστού πρώτου αιώνα. και νιώστε τι συμβαίνει στην πόλη σας. Απαιτήστε από όλους τους καλλιτέχνες της να σας δείξουν τι συμβαίνει στην εποχή σας . Σκεφτείτε και ενεργοποιήστε την δικιά σας δημιουργικότητα .
Επιβιβαστείτε  κι εσείς στο μακρύ όχημα των Αλαβέρα, Βακιρτζή,Βγόντζα, Κοϊμτσίδη, Κοντοσφύρη, Μακινατζή, Ματθαίου, Μπαλαμπίνι, Shena 
Gestalter:Κοντοσφύρης Χάρης
 Εγκαίνια:   13 Μαρτίου 2013, στις 8μ.μ
Διάρκεια:   13/3  -  09/4
Διεύθυνση:  25ης Μαρτίου 56/ Πτολεμαϊδα/ e-mailgallery512@gmail.com
Ώρες λειτουργιας: (Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή) 09 - 14.00 /  18.00  -  21.00
                                     (Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο) 09  -  14.00


                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου