Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ο Μάθιου Μπάρνι είναι 46 ετών

 Έργα και εικόνες από την πορεία του πρωτοποριακού καλλιτέχνη που είχε χθες γενέθλια


Γλύπτης, κινηματογραφιστής, performer, αβάν-γκαρντ παραμυθάς, σύντροφος της Μπιορκ... Ο Μάθιου Μπάρνι έγινε χθες 46 χρονών. Σκόπευε να σπουδάσει πλαστική χειρουργική, τον κέρδισε όμως ο κόσμος της τέχνης. Αφού εργάστηκε ως μοντέλο, έκανε σε ηλικία μόλις 24 ετών προσωπική έκθεση στο MoMA του Σαν Φρανσίσκο.

Είναι ιδιαίτερα γνωστός για το πρότζεκτ ταινιών «CREMASTER» (1994-2002), που έχει χαρακτηριστεί από τον Guardian ως «ένα από τα πιο ευφάνταστα και θαυμαστά επιτεύγματα στην ιστορία του αβάν-γκαρντ κινηματογράφου». Στη δουλειά του συνδυάζει επιστημονικά στοιχεία με διάχυτη σεξουαλικότητα και φαντασία.

Η νέα του έκθεση «Subliming Vessel: The Drawings of Matthew Barney» εγκαινιάζεται στις 10 Μαΐου στη νεοϋορκέζικη Morgan Library και θα διαρκέσει έως τις 2 Σεπτεμβρίου.


Γλύπτης, κινηματογραφιστής, performer, αβάν-γκαρντ παραμυθάς, σύντροφος της Μπιορκ... Ο Μάθιου Μπάρνι έγινε χθες 46 χρονών. Σκόπευε να σπουδάσει πλαστική χειρουργική, τον κέρδισε όμως ο κόσμος της τέχνης. Αφού εργάστηκε ως μοντέλο, έκανε σε ηλικία μόλις 24 ετών προσωπική έκθεση στο MoMA του Σαν Φρανσίσκο. Είναι ιδιαίτερα γνωστός για το πρότζεκτ ταινιών «CREMASTER» (1994-2002), που έχει χαρακτηριστεί από τον Guardian ως «ένα από τα πιο ευφάνταστα και θαυμαστά επιτεύγματα στην ιστορία του αβάν-γκαρντ κινηματογράφου». Στη δουλειά του συνδυάζει επιστημονικά στοιχεία με διάχυτη σεξουαλικότητα και φαντασία. Η νέα του έκθεση «Subliming Vessel: The Drawings of Matthew Barney» εγκαινιάζεται στις 10 Μαΐου στη νεοϋορκέζικη Morgan Library και θα διαρκέσει έως τις 2 Σεπτεμβρίου. Πηγή: www.lifo.gr
Έργα και εικόνες από την πορεία του πρωτοποριακού καλλιτέχνη που είχε χθες γενέθλια Πηγή: www.lifo.gr
Έργα και εικόνες από την πορεία του πρωτοποριακού καλλιτέχνη που είχε χθες γενέθλια Πηγή: www.lifo.gr
Έργα και εικόνες από την πορεία του πρωτοποριακού καλλιτέχνη που είχε χθες γενέθλια Πηγή: www.lifo.gr
Έργα και εικόνες από την πορεία του πρωτοποριακού καλλιτέχνη που είχε χθες γενέθλια Πηγή: www.lifo.gr

















[Πηγή εικόνων: Alamy]


To μικρού μήκους φιλμ «Hoist» σε σκηνοθεσία Μάθιου Μπάρνι, ένα από τα μέρη του ενιαίου πρότζεκτ «Destricted» (2006). Η ταινία περιλαμβάνει μικρού μήκους δημιουργίες από τους Λάρι Κλαρκ, Γκασπάρ Νοέ, Μαρίνα Αμπράμοβιτς, Σαμ Τέιλορ Γουντ και άλλους και εξερευνά τα όρια μεταξύ τέχνης και πορνογραφίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το φιλμ είναι ακατάλληλο για παιδιά.


Πηγή: www.lifo.gr
Ο Μάθιου Μπάρνι είναι 46 ετών Έργα και εικόνες από την πορεία του πρωτοποριακού καλλιτέχνη που είχε χθες γενέθλια ΣΧΟΛΙΑ (6) 91 3 [Επιμέλεια: Αλέξανδρος Διακοσάββας] Γλύπτης, κινηματογραφιστής, performer, αβάν-γκαρντ παραμυθάς, σύντροφος της Μπιορκ... Ο Μάθιου Μπάρνι έγινε χθες 46 χρονών. Σκόπευε να σπουδάσει πλαστική χειρουργική, τον κέρδισε όμως ο κόσμος της τέχνης. Αφού εργάστηκε ως μοντέλο, έκανε σε ηλικία μόλις 24 ετών προσωπική έκθεση στο MoMA του Σαν Φρανσίσκο. Είναι ιδιαίτερα γνωστός για το πρότζεκτ ταινιών «CREMASTER» (1994-2002), που έχει χαρακτηριστεί από τον Guardian ως «ένα από τα πιο ευφάνταστα και θαυμαστά επιτεύγματα στην ιστορία του αβάν-γκαρντ κινηματογράφου». Στη δουλειά του συνδυάζει επιστημονικά στοιχεία με διάχυτη σεξουαλικότητα και φαντασία. Η νέα του έκθεση «Subliming Vessel: The Drawings of Matthew Barney» εγκαινιάζεται στις 10 Μαΐου στη νεοϋορκέζικη Morgan Library και θα διαρκέσει έως τις 2 Σεπτεμβρίου. Magnify Image Magnify Image Magnify Image Magnify Image Magnify Image Magnify Image Magnify Image Magnify Image Magnify Image Magnify Image Magnify Image Magnify Image Magnify Image Magnify Image Magnify Image Magnify Image Magnify Image Magnify Image Magnify Image Magnify Image [Πηγή εικόνων: Alamy] To μικρού μήκους φιλμ «Hoist» σε σκηνοθεσία Μάθιου Μπάρνι, ένα από τα μέρη του ενιαίου πρότζεκτ «Destricted» (2006). Η ταινία περιλαμβάνει μικρού μήκους δημιουργίες από τους Λάρι Κλαρκ, Γκασπάρ Νοέ, Μαρίνα Αμπράμοβιτς, Σαμ Τέιλορ Γουντ και άλλους και εξερευνά τα όρια μεταξύ τέχνης και πορνογραφίας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το φιλμ είναι ακατάλληλο για παιδιά. Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου