Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Καθηγητής του πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας ο νέος πρόεδρος του ERCOFTAC


                                    
Τη θέση του προέδρου στον ευρωπαϊκό ενεργειακό οργανισμό ERCOFTAC ανέλαβε ο καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Ανανίας Τομπουλίδης, ο οποίος διαδέχθηκε τον καθηγητή και κορυφαίο στέλεχος της Airbus, Αντονι Χάτον.

Ο Οργανισμός ERCOFTAC συστάθηκε πριν από 25 χρόνια και αποτελεί τον κορμό της έρευνας και της εκμετάλλευσης σε θέματα ροής, τύρβης και καύσης στην Ενεργειακή βιομηχανία της Ευρώπης. Συμμετέχουν πάνω από 200 μέλη, από πανεπιστήμια, ερευνητικά εργαστήρια, ερευνητικά ινστιτούτα από την Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ καθώς και μεγάλες Εταιρείες που ανταγωνίζονται σε όλη την γκάμα της βαριάς βιομηχανίας στην Ενέργεια και τις Μεταφορές στην Ευρώπη (π.χ. Airbus, General Electric κ.α.).
Στόχος της ερευνητικής αυτής κοινότητας είναι να διευκολύνει τα μέλη της να συμπράξουν σε ομάδες και να διεκδικήσουν χρηματοδοτήσεις για τις έρευνές τους από την Ε.Ε. Στο πλαίσιο της δράσης της διοργανώνονται συνέδρια, ερευνητικές συναντήσεις, θερινά σχολεία, επισκέψεις σε ιδρύματα κ.α. Το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έχει συνεργαστεί με τον οργανισμό σε κάποιες από τις ερευνητικές δραστηριότητές του.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου