Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Διεθνής διαγωνισμός πορτραίτου σε χορηγία της BP / National Portrait Gallery-Προθεσμία 11 Φεβρουαρίου 2013


                        

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του busart ''Το βραβείο προσωπογραφίας της  National Portrait Gallery είναι ένας διεθνής διαγωνισμός πορτραίτου σε χορηγία της BP.


Ο στόχος του διαγωνισμού είναι να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των καλλιτεχνών στην κατεύθυνση της (αυτο)προσωπογραφίας. Η έκθεση για το BP Portrait Award 2013 θα πραγματοποιηθεί στην National Portrait Gallery στο Λονδίνο από τις 20 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2013.
Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους τους καλλιτέχνες, ηλικίας άνω των 18 ετών, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Το πορτραίτο πρέπει να είναι κυρίως δουλεμένο με λαδομπογιά, τέμπερα ή ακρυλικά. Αυτοπροσωπογραφίες, ομαδικά πορτραίτα, δίπτυχα ή τρίπτυχα γίνονται επίσης δεκτά.
Το πρώτο βραβείο είναι £ 30.000 και συνοδεύεται από μία ανάθεση νέου έργου £5.000, κατά τη διακριτική ευχέρεια της κριτικής επιτροπής. Το δεύτερο βραβείο είναι £10.000. Το BP Young Artist Award για καλλιτέχνες 18- 30 ετών είναι  £7.000 και το BP Travel Award 2013  είναι £6.000.
Το κόστος της εγγραφής είναι £36 και η προθεσμία υποβολής της αίτησης λήγει στις 11  Φεβρουαρίου 2013.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε τη National Portrait Gallery.''
-------------------
Το busart, σε συνεργασία με το bios, το Βυρσοδεψείο, το Κέντρο Χορού Ντάνκαν, το dan.c.ce και την indigo fera art productions διοργανώνει τη συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου Παραστατικών Τεχνών ΙΕΤΜ η οποία θα φέρει την ελληνική σκηνή στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος τον Οκτώβριο του 2013. Περισσότεροι από 500 καλλιτέχνες και επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών απ’ όλη την Ευρώπη αναμένεται να συγκεντρωθούν στην Αθήνα για να γνωρίσουν την ελληνική σκηνή και τους Έλληνες δημιουργούς και επαγγελματίες του χώρου και όλοι μαζί να ορίσουμε το Αύριο.
Στις 12 Δεκεβρίου, το busart πραγματοποίησε στο bios την 1η παρουσίαση της διοργάνωσης με τη συμμετοχή όλων των συνεργαζόμενων φορέων, του εκπροσώπου του ΙΕΤΜ Michel Quere και περισσότερων από 100 Ελλήνων καλλιτεχνών και επαγγελματιών των παραστατικών τεχνών.  Από τις αρχές του 2013, το busart θα ενημερώνει συστηματικά για τους τρόπους συμμετοχής στη διοργάνωση και τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκειά της.
Εκτός αυτού, το busart εξακολουθεί να ενημερώνει συστηματικά τους Έλληνες καλλιτέχνες και επαγγελματίες για ευκαιρίες ανάπτυξης του έργου τους. Αυτό το μήνα, είναι σε εξέλιξη περισσότερες από 40 προσκλήσεις συμμετοχής για φεστιβάλ, βραβεία και ευκαιρίες χρηματοδότησης. Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας προσκλήσεις συμμετοχής στο news@busart.org    
To busart είναι ένα κανάλι διασύνδεσης των Ελλήνων καλλιτεχνών και επαγγελματιών της τέχνης με τη διεθνή σκηνή. Στην ιστοσελίδα του busart www.busart.org δημοσιεύονται καθημερινά προσκλήσεις συμμετοχής για φεστιβάλ, residencies, προγράμματα χρηματοδότησης και γενικά ευκαιρία που μπορούν καλλιτέχνες και επαγγελματίες να αξιοποιήσουν για να αναπτύξουν τη δουλειά τους στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό. Μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε και από το κάτωθι pdf

  • Busart οδηγεί διεθνώς

    Ενημερωθείτε για ανακοινώσεις-προσκλήσεις που υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Busart



πηγή:  http://theartfoundation.metamatic.gr/GR/Event/875/Busart_odhgei_diethnos-National_Portrait_Gallery-BP_Portrait_Award_2013_/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου