Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Σε λίγο θα μπορείτε να αγγίξετε αυτό που βλέπετε στην οθόνη του υπολογιστή σας.


Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να χαϊδέψετε τη γάτα που βλέπετε στην οθόνη του υπολογιστή σας; Ή το νέο iPhone 5 από τις φωτογραφίες που βάζουμε στα posts; Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Illinois αναπτύσσουν συσκευές που λέγονται «προσομοιωτές ηλεκτρονικής αφής», που μπορούν να μετατρέψουν ηλεκτρικά σήματα σε αίσθηση αφής, όπως αναφέρει το Wired. Για να το καταφέρουν αυτό, οι ερευνητές του πανεπιστημίου τοποθέτησαν ένα εύκαμπτο ηλεκτρονικό κύκλωμα σε ένα κύλινδρο που έχει το σχήμα του δαχτύλου.
Αφού αναποδογύρισαν τον κύλινδρο αυτό – τοποθετώντας το κύκλωμα έτσι ώστε να ακουμπάει το δέρμα- ο προσομοιωτής είναι έτοιμος να «παραπλανήσει» το δάχτυλό σας ώστε να νοιώθει πως πραγματικά αγγίζει αυτό που βλέπει στον υπολογιστή.
Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος έχει εφεύρει ένα τέτοιο προσομοιωτή. Είναι, όμως, η πρώτη φορά που επιστήμονες τοποθετούν ένα τέτοιο κύκλωμα σε τεχνητό δέρμα που μπορεί να φορεθεί. Με την κυκλοφορία ρεύματος σε διάφορες συχνότητες, οι επιστήμονες μπόρεσαν να ρυθμίσουν την αίσθηση που ένιωθαν οι άνθρωποι που χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα. Αν βελτιωθεί η τεχνολογία που έχουν αναπτύξει εκεί, στο Illinois, φαντάζεστε να αναπτύξουν ένα γάντι που θα μπορείτε να φοράτε όσο σερφάρετε στο Internet; Φαντάζεστε τι θα γίνει στην αγορά του gaming ή την αγορά του πορνό;
Πηγή: Wired and Digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου