Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Βρέθηκαν τα οστά της «Μόνα Λίζα», της γυναίκας που ενέπνευσε τον πιο διάσημο πίνακα στον κόσμο.

Οι αρχαιολόγοι είναι πεπεισμένοι ότι έχουν ανακαλύψει το «μυστικό» πίσω από τον πιο διάσημο πίνακα στον κόσμο, τη Mona Lisa του Leonardo Da Vinci.
Κι αυτό γιατί, θαμμένος κάτω από το δάπεδο ενός μοναστηριού στη Φλωρεντία, βρέθηκε ένας σκελετός που πιστεύεται ότι ανήκει στη Lisa Gherardini, τη γυναίκα που πόζαρε για το «μυστηριώδες» αριστούργημα.


H Lisa Gherardini ήταν σύζυγος ενός πλούσιου εμπόρου μεταξιού που ονομαζόταν Francesto del Giocondo και στην Ιταλία ήταν γνωστή ως «La Gioconda».

Οι περισσότεροι σύγχρονοι ιστορικοί συμφωνούν ότι η γυναίκα που απεικονίζεται στη Mona Lisa ήταν η Lisa Del Giocondo, η οποία έγινε καλόγρια μετά το θάνατο του συζύγου της. Πέθανε σε μοναστήρι στις 15 Ιουλίου του 1542, σε ηλικία 63 ετών.
Μία αρχαιολογική ομάδα άρχισε να σκάβει το εγκαταλελειμμένο μοναστήρι της Saint Ursula πέρυσι. Γρήγορα, η σκαπάνη «χτύπησε» σε κάτι χρυσό, βρίσκοντας μία «κρύπτη» που πιστεύεται ότι αποτελεί το μέρος που θάφτηκε η Lisa, και, αμέσως μετά, ήρθε στην επιφάνεια ένα γυναικείο ανθρώπινο κρανίο. Το κρανίο βρέθηκε κάτω από το αρχικό δάπεδο του μοναστηριού μαζί με άλλα μέρη από ανθρώπινα πλευρά και σπονδύλους. Η συνέχεια των ανασκαφών ανεστάλη όταν η ομάδα ξέμεινε από χρήματα, αλλά ξεκίνησε και πάλι τον περασμένο μήνα. Και αυτή την εβδομάδα η ομάδα εντόπισε έναν ολόκληρο ανθρώπινο σκελετό…
Τα οστά θα υποβληθούν σε εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί αν ταιριάζουν με το κρανίο που βρέθηκε το προηγούμενο έτος. Μόλις επαληθευτεί ότι ανήκουν στο ίδιο άτομο, θα επιχειρηθεί να ανακατασκευαστεί το πρόσωπο του, ώστε να συγκριθεί με το -ζωγραφισμένο πριν 500 χρόνια- πορτρέτο του Leonardo Da Vinci. Και κάπως έτσι, ίσως το «μυστικό» που έκρυβε η «Gioconda» εδώ και τόσα χρόνια, να έχει μόλις αποκαλυφθεί…
Πηγή: Gigitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου