Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

8 φανταστικές και χρήσιμες κατασκευές που μπορείτε να κάνετε με ένα… κ.λ.π..

Ακόμα κι αν ο παιδικό σας ήρωας δεν είναι ο MacGyver, είναι τέλειο να μπορεί κανείς να κάνει έξυπνα πράγματα με χαμηλό κόστος και να λύνει με αυτά, μικρά, χαζά, καθημερινά προβλήματα. Να λοιπόν 8 πράγματα που μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας μερικά κλιπ που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο με 0,10 – 0,20 λεπτά του ευρώ:
Μία βάση στήριξης smartphone.

Υλικά: 2 μεταλλικά κλιπ σχετικά μεγάλου μεγέθους και μία ξεχασμένη επαγγελματική κάρτα. Πιάνετε την κάρτα με τα κλιπ όπως στη φωτογραφία. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να βλέπετε τα βίντεο στο smartphone σας, ή να τραβήξετε φωτογραφίες με πιο σταθερό χέρι. Cool?
Θέλετε να δείξετε φωτογραφίες χωρίς να χρησιμοποιήσετε κορνίζα;

Αν έχετε ένα κουτί κλιπ μικρού μεγέθους που δεν ξέρετε τι να τα κάνετε, μπορείτε άνετα να τα χρησιμοποιήσετε για να στηρίξετε φωτογραφίες ή σημειώματα σε μία επιφάνεια. Απλά κλείστε το κλιπ, βάλτε τη φωτογραφία ή το σημειώμα, ή την κάρτα ανάμεσα στις μεταλλικές λαβές και στηρίξετε στο πλαστικό μέρος. Αν η επιφάνεια είναι «στραβή», ή θέλετε να μην «φεύγει» η κατασκευή σας από τα ρεύματα αέρα του air-condition, χρησιμοποιήστε λίγο Blue Tack κάτω από το κλιπ.
Κρατήστε το σφουγγάρι του νεροχύτη στεγνό και καθαρό.

Αν αφήνετε το σφουγγάρι με το οποίο πλένετε τα πιάτα στο πλάι του νεροχύτη, κινδυνεύετε να δημιουργήσετε μία εστία μικροβίων και μούχλας στην μεριά του σφουγγαριού που ακουμπάει στον νεροχύτη. Ένας απλός και έξυπνος τρόπος είναι να πιάσετε το σφουγγάρι με ένα κλιπ και να το αφήσετε να στεγνώνει όρθιο. Θα στεγνώσει πολύ πιο γρήγορα και θα σας κρατήσει πολύ περισσότερο.
Κάντε το πληκτρολόγιό σας πιο εργονομικό.

Είναι απείρως καλύτερο και πιο υγιεινό, να πληκτρολογείτε σε ένα keyboard που είναι ελαφρά ανασηκωμένο. Τα δάχτυλά σας έχουν καλύτερη κλήση κατά την πληκτρολόγηση και δεν επιβαρύνεται τόσο ο τένοντας. Αν το δικό σας πληκτρολόγιο δεν έχει τα γνωστά ποδαράκια, ή έχουν σπάσει, πάρτε δύο κλιπ, ανοίξτε τις μεταλλικές λαβές και στερεώστε το πλαστικό μέρος των κλιπ κάτω από το πληκτρολόγιο σε κάποιες εσοχές, όπως στη φωτογραφία. Et voila!
Ασφαλίστε και κρατήστε φρέσκα συσκευασμένα τρόφιμα και άλλα

Είναι προφανές, αλλά σπάνια το κάνουμε. Όταν φτάνει στο τέλος της η οδοντόκρεμα και θέλουμε να πλύνουμε τα δόντια μας, περνάμε ανόητο χρόνο πιέζοντας το σωληνάριο. Δεν χρειάζεται να το κάνουμε, αν διπλώσουμε την κάτω άκρη του σωληναρίου και την διατηρήσουμε έτσι με ένα κλιπ. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με το σακουλάκι από τα πατατάκια, ώστε να κρατηθούν φρέσκα, αλλά και τις άλλες συσκευασίες τροφίμων!
Τακτοποιήστε τα καλώδιά σας

Δεν υπάρχει κάτι πιο εκνευριστικό από τα «μακαρόνια» από καλώδια στο γραφείο μας. Φορτιστές, mini και micro USB για τα διάφορα smartphones, ακουστικά κλπ κλπ. Διπλώστε τα καλώδιά σας και πιάστε τα με κλιπ, όπως στη φωτογραφία. Χρησιμοποιώντας πλαστικές «πινέζες» που θα βάλετε στο πλάι του γραφείου, μπορείτε να τα κρεμάσετε κιόλας για να είναι απολύτως ταχτοποιημένα.
Επιτέλους, λύνεται το πρόβλημα των μπουκαλιών στο ψυγείο

Αγαπάτε τις μπύρες σε μπουκάλι, ή τα αναψυκτικά, αλλά συνειδητοποιείτε ότι έχουν την σατανική συνήθεια να μην «στέκονται» στο ράφι του ψυγείου; Η λύση είναι μία. Σφηνώστε ένα κλιπ στο ράφι. Έτσι, θα δημιουργηθεί το αναγκαίο εμπόδιο για να μην τσουλάνε τα μπουκάλια στο ράφι και να μπορείτε να δημιουργήσετε μία πολύ τακτοποιημένη «στίβα» από μπουκάλια που θα δροσίζονται και θα είναι έτοιμα να τα καταναλώσετε. Πανέξυπνο.
Λύση για καλώδια, μέρος 2ο

Όσοι χρησιμοποιείτε laptop θα ξέρετε το βάσανο. Κάθε φορά που βγάζετε το καλώδιο του Ethernet, της παροχής ρεύματος, ή τα διάφορα usb που χρησιμοποιείτε, αυτά γλιστράνε και πέφτουν από το γραφείο. Λύση. Βάλτε μία σειρά από κλιπς, πιάνοντάς τα από την επιφάνεια του γραφείου. Έτσι, θα έχετε μία χρήσιμη σειρά από βάσεις, στις οποίες μπορείτε να στερεώνετε τα καλώδια και να είναι πάντα εκεί, χωρίς να χρειάζεται να τα ψάχνετε στο πάτωμα.
Πηγή: Lifehacker and Digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου