Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Τώρα ξέρεις πώς έκαναν sex οι δεινόσαυροι!

Δεν ξέρουμε αν είχατε σκεφτεί ποτέ έως σήμερα το πώς έκαναν sex οι δεινόσαυροι, φαίνεται, όμως, ότι οι παλαιοντολόγοι έχουν και τέτοιες… αναζητήσεις.
Και πλέον έχουν καταλήξει σε μία συγκεκριμένη άποψη για το πώς τα προϊστορικά «θηρία» ήταν σε θέση να «ζευγαρώνουν» παρά το τεράστιο μέγεθος και βάρος τους – και παρά τα κέρατα και τα
άλλα οστεώδη σημεία του σώματός τους, που θα μπορούσαν να τους δυσκολεύουν κατά τις στιγμές των… ιδιαίτερων επαφών τους.

Τα αρσενικά και τα θηλυκά των σύγχρονων πτηνών και ερπετών διαθέτουν μία ενιαία οπή (ονομάζεται «cloaca») στο σώμα τους για την ούρηση, την αφόδευση και την αναπαραγωγή. Οι παλαιοντολόγοι πιστεύουν το ίδιο συνέβαινε και με τους δεινόσαυρους και ότι η αναπαραγωγή μεταξύ τους συνέβαινε πιέζοντας τις «οπές» αυτές μεταξύ τους.
Ο παλαιοντολόγος Beverly Halstead είχε γράψει ήδη από το 1988 την άποψή του, σχετικά με το πώς έκαναν sex τα προιστορικά πτηνά. Όπως σημειώνει, «οι δεινόσαυροι χρησιμοποιούσαν την ίδια βασική θέση για να ζευγαρώσουν. Ο αρσενικός λάμβανε θέση πίσω από τον θηλυκό, τοποθετούσε τα μπροστινά πόδια του στους ώμους του, σήκωνε το ένα οπίσθιο άκρο στην πλάτη του θηλυκού και έστριβε την ουρά του κάτω από τη δική της ώστε να ευθυγραμιστούν οι «οπές» τους.»

Γι’ αυτή τη διαδικασία, δεν απαιτείται η ύπαρξη πέους, κάτι που, βέβαια, διαθέτουν κάποια πουλιά και κροκόδειλοι, κάτι που οδηγεί στην υπόθεση πως ίσως είχαν και οι δεινόσαυροι, χωρίς, όμως, να το γνωρίζουμε με σιγουριά. Πάντως, όπως μπορείτε να φανταστείτε, αν ένας δεινόσαυρος είχε κάτι τέτοιο στο σώμα του, αυτό μπορεί να έφτανε σε μήκος έως και τα 3,5 μέτρα – για παράδειγμα σε ένα τόσο θηριώδες είδος, όπως ο T-Rex. Και αφού το μάθατε κι αυτό, μπορείτε να απελευθερώσετε το μυαλό σας για νέες αναζητήσεις. Οι παλαιοντολόγοι, πάντως, φαίνεται ότι πλέον κοιμούνται ήσυχοι…
Πηγή: Huffington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου