Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη

Ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη
Τρεις μέρες, 17 ελληνικά ντοκιμαντέρ,τέσσερα εργαστήρια και μία σινεφιλική γιορτή που δεν πρέπει να χάσετε.



Τρεις μέρες, 17 ελληνικά ντοκιμαντέρ,τέσσερα εργαστήρια και μία σινεφιλική γιορτή που δεν πρέπει να χάσετε! Στις 22, 23 και 24 Απριλίου το ελληνικό ντοκιμαντέρ έχει την τιμητική του στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.



«Με τα μάτια ανοιχτά» λέγεται το αφιέρωμα που ετοίμασαν η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων δίνοντας την ευκαιρία στους σινεφίλ να ανακαλύψουν σημαντικές ταινίες του είδους. Από το 1960 και τον «Μακεδονικό Γάμο» του Τάκη Κανελλόπουλου μέχρι το 2015 και το «Agora – Από τη Δημοκρατία στις Αγορές» του Γιώργου Αυγερόπουλου οι φίλοι της έβδομης τέχνης θα ταξιδέψουν στις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας του ελληνικού ντοκιμαντέρ.

Οι προβολές χωρίζονται σε τρεις ζώνες και θα ξεκινούν από τις 5 το απόγευμα φτάνοντας μέχρι τα μεσάνυχτα. Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν ξεχωρίζουμε το πολυσυζητημένο και βραβευμένο «Λάμπουν στο σκοτάδι» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη, τα «Καλάβρυτα» του Ηλία Γιαννακάκη, το «Θέμις» του Μάρκου Γκαστίν, το βραβευμένο από το κοινό στις Νύχτες Πρεμιέρας «Ολυμπία» του Σταύρου Ψυλλάκη, όπως επίσης και το βραβευμένο στη Θεσσαλονίκη «Παράδοξη Πατρίδα» του Νίκου Ασλανίδη.

Εκτός από τις προβολές, το Αφιέρωμα στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει και ένα Εργαστήρι με τίτλο «Από την Ιδέα στην Οθόνη», που χωρίζεται σε τέσσερα εργαστήρια, που θα δώσουν τέσσερις κινηματογραφιστές.

Το Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου, από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα, και είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες πρέπει να παρακολουθήσουν ολόκληρο το εργαστήρι και να έχουν στείλει μέχρι και τις 22 Απριλίου ένα σχέδιο ντοκιμαντέρ (μια σελίδα, τουλάχιστον) με τη δήλωση συμμετοχής τους (πληροφορίες στο: 695.5945007).

Για τις προβολές το ημερήσιο εισιτήριο ανέρχεται στα 5 ευρώ, ενώ για όλο το τριήμερο στα 12 ευρώ.

Πηγή : http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου