Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Δύο διαλέξεις του Μάνου Δανέζη στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας



Την Παρασκευή, 13 και το Σάββατο,14 Νοεμβρίου θα είναι μαζί μας, προσκεκλημένος του  Τ.Ε.Ε.Τ Φλώρινας, ο  Μάνος Δανέζης, Επίκουρος Καθηγητής  Αστροφυσικής, στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Την Παρασκευή, 13 - 11 - 2015, ώρα 12:00, θα δώσει διάλεξη με θέμα : ''Dali και σύγχρονη Φυσική''   στο μεγάλο αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής και το Σάββατο,14 - 11 - 2015, ώρα 19:00, θα δώσει διάλεξη με θέμα : ''Tο ''matrix'' του σύμπαντος'', στην  αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.


Ο Μάνος Δανέζης είναι επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται στις κατευθύνσεις: δορυφορική φασματοσκοπία στο υπεριώδες, αστρικές ατμόσφαιρες, διπλοί και μεταβλητοί αστέρες, Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών κ.ά. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 190 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σε διεθνή αστρονομικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων, εκατοντάδες άρθρα στον ελληνικό ημερήσιο τύπο, καθώς και δεκαέξι βιβλία σχετικά με την Αστροφυσική και την Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών. Σεναριογράφος-παρουσιαστής-επιστημονικός επιμελητής 151 επιστημονικών documenters κατανεμημένων σε 7 τηλεοπτικές σειρές. Μεταξύ αυτών η σειρά «Το Σύμπαν που αγάπησα» στην ΕΤ3 η οποία ολοκλήρωσε 110 ημίωρα επεισόδια στην οποία (μαζί με τον Δρ Ε. Θεοδοσίου) υπήρξε συγγραφέας παρουσιαστής και επιστημονικός υπεύθυνος. Οι τηλεοπτικές αυτές εκπομπές αποτελούν το εκπαιδευτικό υλικό των Πανεπιστημιακών Μαθημάτων «Εισαγωγή στην αστροφυσική» και «Ιστορία και Φιλοσοφία των Φυσικών Επιστημών (ΙΦΦΕ Ι και ΙΦΦΕ ΙΙ) Και η σειρά «Έτσι βλέπω τον κόσμο» στην ΕΤ3 με 16 ημίωρα επεισόδια. Είναι μέλος της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (I.A.U), της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας (ΕΛ.ΑΣ.ΕΤ.), της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.).

Ευγενική υποστήριξη:
 Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας
Δήμος  Φλώρινας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου