Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΦΩΤΗΣ ΒΑΡΘΗΣ «Ψηλαφώντας την αλήθεια με τα δάχτυλα του μύθου»


Στο μέχρι τώρα σύνολο του έργου μου κυρίαρχο στοιχείο είναι το βυζαντινό σχέδιο. Στα αυτόνομα χαρακτικά έργα με έχει απασχολήσει το ζήτημα της πίστης, με ποιό τρόπο ο σύγχρονος άνθρωπος αντιμετωπίζει την σχέση του με το θείο, με τον εαυτό του, με τον συνάνθρωπό του.
Μέσα από ποιά συναισθήματα ή λογικές σκέψεις προσπαθεί ο καθένας μας να ψηλαφήσει τον άγνωστο άλλο, μέχρι ποιό σημείο μπορεί κανείς να αντιληφθεί την αλήθεια. Τα έργα αυτά, τις περισσότερες φορές, είναι μικρές ερωτήσεις που προσπαθούν να απαντήσουν στον εαυτό τους. Μέσα στο ίδιο πνεύμα δημιούργησα κι ένα αυθεντικό βιβλίο την ιστορία του οποίου έγραψα σε μορφή παραμυθιού. Μέσα απ’ την ιστορία και τις 14 ξυλογραφίες που αποτελούν το έργο, προσπάθησα να αναπτύξω όλες αυτές της σκέψεις, καλυμμένες από τον παραμυθιακό λόγο. Πως ο καθένας, μέσα απ’ τα διαφορετικά μονοπάτια που ακολουθεί στην ζωή του μπορεί να καταφέρει να φτάσει σε μια πλήρωση.



Βιογραφικό

Ο Φώτης Βάρθης γεννήθηκε το 1983, κατάγεται απ’ την Κέρκυρα και αυτή τη στιγμή ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Αφού έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στις γραφικές τέχνες, το 2009 εισάγεται στην ΑΣΚΤ όπου και αποφοιτεί το 2015 από το Ά εργαστήριο χαρακτικής με καθηγητές τον Γ. Γουρζή και Μ. Αρφαρά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και βυζαντινής ζωγραφικής. Έργα του έχουν επιλεχθεί και βραβευτεί σε διάφορους διαγωνισμούς και εκθέσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου