Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Project «Periapsis» @ 1st Animation Marathon -Δελτίο τύπου


                                              

Εγκαίνια
 Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015,  19:00


"Μετὰ ταῦτα εἶδον ἄλλον ἄγγελον καταβαίνοντα ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἔχοντα ἐξουσίαν μεγάλην, καὶ ἡ γῆ ἐφωτίσθη ἐκ τῆς δόξης αὐτοῦ."
 Αποκ.18:1
Το project PERIAPSIS είναι το πρώτο ελληνικό Sci-Fi Concept Art - εικαστικό project υπό την αιγίδα του 3ου Εργαστηρίου της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 1ου Animation Marathon 2015 που διοργανώνει το ART/ European Animation Center. Βασισμένο στο Concept - σενάριο του Κυριάκου Μπουρνά, οι καλλιτέχνες του project χτίζουν ένα κόσμο αποκαλυπτικής δυστοπίας στην τροχιά μιας αγγελικής πτώσης. Μέσα από ένα φανταστικό πρίσμα, δημιουργείται μια αλληγορική αφήγηση, ταυτισμένη με την σημερινή κατάσταση. Ένα σενάριο του οποίου την ανάγνωση ο θεατής καλείται να ανακαλύψει μέσα από μία σειρά έργων τα οποία έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο της θεματολογίας και της έρευνας του «Periapsis», με επίκεντρο τη συνάντηση - σύγκρουση του ανθρώπου με τις δυνάμεις του υπερφυσικού.
Πέρα απ' την ωμή, δημιουργική δύναμη του ίδιου του project, σημαντικό ρόλο στην εικαστική του ολοκλήρωση παίζει και η μελέτη πάνω στην ίδια τη διαδικασία παραγωγής και δημιουργίας του. Μια διαδικασία η οποία, όντας μελέτη, έχει έμφυτο τον χαρακτήρα της συνεχούς εξέλιξης και αλλαγής, πράγμα το οποίο τη μετατρέπει σε μια αυτούσια μορφή τέχνης. Η διαδικασία αυτή, μαζί με το ίδιο το project αλλά και μέσα απ' αυτό, συντελεί στο να το ωθεί να μετασχηματίζεται συνεχώς μαζί της, οδηγόντας το σταδιακά σε νέα και μεγαλύτερα μονοπάτια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου