Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Άγγελος Αντωνόπουλος, Tales from the Neverland

     ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Μια σημαντική έκθεση στην καρδιά της Αθήνας. Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς μας, παρουσιάζει μέρος της δουλειάς του στην έκθεση με τίτλο Tales from the Neverland. Η έκθεση εντάσσεσαι στο πρόγραμμα eXploding – Δυναμιτίζοντας την Εικόνα και φιλοξενείται στο Κέντρο Τεχνών του δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας. Στο πρόγραμμα δέκα εικαστικοί της γενιάς του ΄80, δάσκαλοι και διεθνείς προσωπικότητες παρουσιάζουν την οπτική πολυπλοκότητα των προτάσεών τους. Διάρκεια της έκθεσης 29 Αυγούστου – 21 Σεπτεμβρίου.

Για το opus του καλλιτέχνη παρατηρεί η επιμελήτρια Ρεγγίνα Αργυράκη: «…Στην ουσία ο δημιουργός μάςΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣεξωθεί να σκεφτούμε σοβαρά τί σημαίνει “βλέπω ένα περίγραμμα;” και τί σημαίνει “βλέπω κάτι συμπαγές;”και γιατί τελικά ένα συμπίλημα γραμμών και σκιάσεων πάνω σε ένα δισδιάστατο χαρτί αναγνωρίζεται ως ο Χ, είναι δηλαδή το πορτραίτο του Χ;
Επαναδιατυπώνοντας τα σκληρά αυτά ερωτήματα στον οικείο μας χώρο ο Αντωνόπουλος μας καλεί παραπλανητικά να επιχειρήσουμε να πηδήξουμε όπως η Αλίκη μέσα στον Καθρέφτη και να αντιμετωπίσουμε το βαρύνον πρόβλημα “τί πραγματικά βλέπουμε;” σε σχέση με την φυσική πραγματικότητα , με την καθημερινή πρακτική και αναφορικά προς τις προσομοιώσεις τους. Είναι εν τέλει κάτι τέτοια ερωτήματα που στην αρχή του 21ου αιώνα απειλούν να ανοίξουν – γνωσιακά τουλάχιστον – τους ασκούς του Αιόλου».
ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣΟ Άγγελος Αντωνόπουλος, από τους χαρακτηριστικότερους ζωγράφους της γενιάς του, μαθητής του Δ. ΜυταράΔ. ΚοκκινίδηΒ. Δημητρέα και του Β. Βασιλειάδη, σήμερα είναι καθηγητής και αντιπρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
  • Στο πρόγραμμα eXploding – Δυναμιτίζοντας την Εικόνα  μετέχουν με εκθέσεις  οι καλλιτέχνες: Γιάννης Φωκάς(28 Φεβρουαρίου – 23 Μαρτίου ), Γιώργος Σκυλογιάννης (2 – 25 Μαΐου), Ξενοφών Σαχίνης (30 Μαΐου– 22 Ιουνίου), Σπυριδούλα Πολίτη (27 Ιουνίου -20 Ιουλίου), Άγγελος Αντωνόπουλος (29 Αυγούστου – 21 Σεπτεμβρίου), Γιώργος Χαρβαλιάς & Δημήτρης Ζουρούδης   (26 Σεπτεμβρίου – 19 Οκτωβρίου), Κυριάκος Μορταράκος & Τάκης Ζερδεβάς  (5 – 28 Δεκεμβρίου)
Την επιμέλεια του προγράμματος eXploding έχει η Ρεγγίνα Αργυράκη. Συνεπιμελητές: Άννα Ντινοπούλου, Βασίλης Γκοιμήσης, Δρ Ηλίας Κορομηλάς.
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου