Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Φαίδρα Εγγλέζου | "Κρυμμένη Αλήθεια" | 25.09 – 29.09.2013 (Ανακόλουθο 3ργαστηρίου ΤΕΕΤ, Φλώρινας-ΠΔΜ)*


Φαίδρα Εγγλέζου | "Κρυμμένη Αλήθεια" | Εικαστική έκθεση | 25.09 – 29.09.2013 
Αίθουσα "Αριστοτέλης" Δημαρχείου Χαλκίδας
   
Εκτίθεται σειρά έργων της Φαίδρας  Εγγλέζου όπου διαπραγματεύονται το πως συνδέονται η ψυχή και η ομορφιά μέσα από στερεότυπα του βλέμματος. Η ιδιωτικότητα του σώματος και της ομορφιάς ως κυρίαρχη άποψη της ματαιοδοξίας έχει οδηγήσει άντρες και γυναίκες σε έναν ανάρμοστο κατευνασμό του βλέμματος όπου στις γυναίκες συχνά βασιλεύει ο κοινωνικός χιτώνας, ένα πέπλο, και στους άνδρες "ο ένσαρκος χιτώνας" των βλεφάρων.
Η Φαίδρα Εγγλέζου αναφέρει στην σχετική της τεκμηρίωση:
"Στα πορτραίτα μου επιλέγω να κρύψω τον καθρέφτη της ψυχής, τα μάτια. Ένα ύφασμα δημιουργεί μία αντίστροφη μπούρκα, που επιτρέπει να φαίνεται η ομορφιά του ανθρώπου, όχι όμως και η ψυχή του. Σε μία κοινωνία που έχει μάθει να αγαπά το Ωραίο, μοιάζει να είναι ο μόνος τρόπος να επικρατήσεις. Η αλήθεια όμως κρύβεται στο βλέμμα".
Η Φαίδρα Εγγλέζου αποφοίτησε το 2012 από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστήμιου δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα και με την παρέμβαση της στην παραλία της Χαλκίδας επιχειρεί να νοηματοδοτήσει ένα άλλο περιεχόμενο στον περίπατο των επισκεπτών της.
*(Ανακόλουθο 3ργαστηρίου ΤΕΕΤ, Φλώρινας-ΠΔΜ σημαίνει ανεξάρτητη δράση αποφοίτου του τεετ που παρακολουθεί με ενδιαφέρον το 3ργαστηριο και υποστηρίζει.
Χάρης Κοντοσφύρης για λογαριασμό του εργαστηρίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου