Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

«Τα πρόσωπα του χρόνου»



Δελτίο τύπου

Συμμετοχή του Τ.Ε.Ε.Τ. στις εκδηλώσεις της ΚΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα «Τα πρόσωπα του χρόνου»

Φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας παρουσιάζουν έργα τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας, μετέχοντας στο διάλογο του παρόντος με το παρελθόν, καθώς πραγματεύονται και ανασκευάζουν αρχαίους μύθους, χρησιμοποιώντας σύγχρονα εικαστικά μέσα, θέτουν ερωτήματα για τις αρχές και τα όρια της ανθρώπινης δράσης, μελετούν τεχνικές της αρχαιότητας, αποτυπώνουν στοιχεία από το αρχιτεκτονικό περιβάλλον της πόλης. 

Στην έκθεση παρουσιάζουν έργα οι: Νίκος Δέδες, Ελένη Ζαμπούνη, Μαρία Θεοφίλου, Βασίλης Καραμπίνης, Γιώργος Κεβρεκίδης, Ειρήνη Μώρου, Ομάδα ΕΝ ΦΛΩ, Αλεξάνδρα Πασιλέκα, Σεβαστή Πέσχου, Ελένη Σάτκα, Ευαγγελία Τεντoλούρη, Αλέξανδρος Τσαντίδης, Αλέξανδρος Τσούγης, Ναταλία Χριστοφίδου. Τα ψηφιδωτά προέρχονται από το αρχείο του Εργαστηρίου Εκκλησιαστικών Tεχνών 

Επιμέλεια έκθεσης: Ζωή Γοδόση με τη σύμπραξη της Χρυσούλας Βοσκοπούλου και του Χάρη Κοντοσφύρη.
Ομάδα εργασίας φοιτητών και αποφοίτων: Καλλιάνθη Βογδοπούλου, Βασίλης Καραμπίνης, Ειρήνη Μώρου, Ελένη Σάτκα. 
Διάρκεια έκθεσης: 27 Σεπτεμβρίου – 13 Οκτωβρίου2013 
Ώρες λειτουργίας: 8.30-15.00 (εκτός Δευτέρας)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23850 28206

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου