Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Αναμένοντας...έκθεση ζωγραφικής της Χριστίνας Τζάνη


tzani


Όπως κάθε καλλιτέχνης δε μένει ποτέ έξω από τα καθημερινά δρώμενα που συμβαίνουν στη πατρίδα του και στην πορεία της καθημερινότητας της ζωής. Η προσωπική της έκθεση  λέγεται <<ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ>>.Ο τίτλος προήλθε από τη


φυσική ιδιότητα του ανθρώπου να προσδοκά κάθε στιγμή, κάθε ώρα, κάθε μέρα το καλύτερο. Φυσικά αυτή η φυσική ιδιότητα απεικονίζεται στο πρόσωπο του και σε κάθε άνθρωπο με διαφορετικές εκφράσεις. Η  προσμονή βέβαια κρύβει και την απογοήτευση όταν αυτά που περιμένεις δεν έρχονται. Όλες αυτές λοιπόν οι απεικονίσεις των εκφράσεων του προσώπου είτε  θετικές είτε αρνητικές βγαίνουν στην εργασία του καλλιτέχνη με στόχο πάντα τη θετική εξέλιξη των πραγμάτων και των προσδοκιών του. Βλέπουμε όμως …όχι στασιμότητα του σώματος του ατόμου προσμένοντας αυτό που προσδοκά, αλλά αντιθέτως με τα έντονα χρώματα την αγωνιστική του τάση ώστε να δημιουργήσει τα όνειρα των προσδοκιών του και να μειώσει την απόσταση της προσμονής με τον προσωπικό του αγώνα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα .Το 2010 ξεκίνησε τις σπουδές της στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα. Έχει παρουσιάσει δουλειά της σε ομαδικές εκθέσεις: Σταθμός (Βίλλα Στέλλα, Νέο Ηράκλειο Αττικής, 2013), Rem Brand Name Project (Αθήνα « Τεχνοχώρος Art Gallery » , Θεσσαλονίκη «Λόλα Νικολάου Gallery», 2013 ),Μικρές Φόρμες («Gallery 512», Πτολεμαΐδα, 2013), Solanum tuberosum (CAMP!, Αθήνα, 2012), Έχεις καινούρια σχέδια? («Is not gallery», Λευκωσία, 2012), Η παρέα της Φλώρινας εκθέτει σε άσπρο-μαύρο (Booze Cooperative, Αθήνα, 2012, στο πλαίσιο της Chessnale Athens 2012), Οικογενειακή Υπόθεση ΙΙΙ(Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Φλώρινα, 2012, στο πλαίσιο της έκθεσης του Γιώργου Τσακίρη), Η παρέα της Φλώρινας εκθέτει (Βίλλα Στέλλα, Νέο Ηράκλειο Αττικής, 2012), Το Κουτί της Πανδώρας - Transform (Στρατόπεδο Κόδρα, Θεσσαλονίκη, 2012), 30ό Συνέδριο ISME (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 2012), Εύμορφος Άνθρωπος (Εστιατόριο Σίτισης Ολοήμερου Σχολείου Νεστορίου, Καστοριά και Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, Γράμμος, 2012), Ψυχή στο λαιμό (Βυζαντινή Συλλογή Αγίου Γερμανού, Πρέσπες, 2012). Είναι μέλος της ομάδας «Εν-Φλω» και συμμετέχει στις δράσεις και τις εκθέσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου