Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αν ο αθλητισμός είναι ο αδελφός της εργασίας…


«Αν ο αθλητισμός είναι ο αδελφός της εργασίας, τότε η τέχνη είναι η ξαδέλφη της ανεργίας»
Thomas Kapielski
Το CAMP ξεκινά δυναμικά τη νέα εικαστική σεζόν με την έκθεση «Αν ο αθλητισμός είναι ο αδελφός της εργασίας, τότε η τέχνη είναι η ξαδέλφη της ανεργίας» η οποία πραγματοποιείται στο παλιό ξενοδοχείο Πίνδαρος με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, του ΒΜ:UK – Υπουργείο Πολιτισμού της Αυστρίας, και του Fresh Hotel. Η έκθεση, με θέμα –τι άλλο; – την οικονομική κρίση που εγκαινιάζεται στις 12 Σεπτεμβρίου, επιχειρεί να περιγράψει το πως είναι να ζει κανείς στην ύφεση, εστιάζοντας κυρίως σε ζητήματα όπως η ανεργία των νέων και η κατάθλιψη.

Εμπνεόμενοι από το τσιτάτο του Γερμανού συγγραφέα, κριτικού, μουσικού και visual artist, Thomas Kapielski, 42 καλλιτέχνες, ξένοι με βάση τη Βιέννη και Έλληνες με βάση την Αθήνα , θα εκφράσουν τις απόψεις τους πάνω σε αυτά τα καίρια ζητήματα, ξεκινώντας έτσι ένα ζωντανό δημόσιο διάλογο. Αναμένεται να είναι ένα ενδιαφέρον εικαστικό «ντιμπέιτ» που θα περιλαμβάνει τις προοδευτικές και θαρραλέες θέσεις τόσο του Βορρά (η Αυστρία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχει πληγεί άμεσα από την κρίση) όσο και του λαβωμένου Νότου. Οι συμμετέχοντες εικαστικοί, που θα οπτικοποιήσουν τις απόψεις τους με τη χρήση διαφόρων μέσων (όπως ζωγραφική, φωτογραφία, γλυπτική, εικονογράφηση, new media), θα θέσουν επίσης ερωτήματα όπως: Πώς αντιμετωπίζει η πολιτεία τους καλλιτέχνες σε καιρό ύφεσης; Ποια είναι η θέση της τέχνης όταν η οικονομία έχει βαλτώσει; Πώς αντιμετωπίζουν τη σημερινή κατάσταση οι καλλιτέχνες και πώς οραματίζονται το μέλλον;
Οι επιμελητές της έκθεσης –ένας Ελληνας καλλιτέχνης και ένας Αυστριακός- θα αξιοποιήσουν κάθε σπιθαμή του αθηναϊκού κτιρίου, ακόμη και την ταράτσα που διαθέτει μια φανταστική, metropolitan θέα. Την ημέρα των εγκαινίων, θα δώσουν συναυλία στην ταράτσα του Πινδάρου οι The Callas, Quehenberger vs Elin, Michael Fischer, El Greco’s, Johann Neumeister, Afroditi Psarra, Zombie penguin και θα ακολουθήσει πάρτυ στο ισόγειο του CAMP!
Επιμέλεια: ο καλλιτέχνης Πάνος Παπαδόπουλος (και συνιδρυτής της εικαστικής κολλεκτίβας Dada da Academy) και ο αυστριακός καλλιτέχνης Nino Stezl.
Συμμετέχουν:
Ισμήνη Αδάμη, Ελένη Μπαγάκη, Μαργαρίτα Μποφιλίου, The Callas, Shirin Charlot, Cut and Scrape, Hélène van Duijne, Marina Faust, Michael Fischer, Kerstin von Gabain, Marcus Geiger, Martin Grandits, Mario Grubisic, Axel Huber, Anna Jermolaewa, Κατερίνα Κανά, Μαρίκα Κωνσταντινίδου, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Michael Lukas, Helmut Mark, Albert Mayr, Milan Mladenovic, Johann Neumeister, Κοσμάς Νικολάου, Katherina Olschbaur, Πάνος Παπαδόπουλος, Elisabeth Penker, Rade Petrasevic, Chloe Potter, Quehenberger vs Elin, Björn Segschneider, Nino Stelzl, Lilli Thießen, Αμαλία Βεκρή, Sanja Velickovic, Πάκη Βλασσοπούλου, Σελάνα Βροντή, Κρίνα Βροντή, Valerios, Hans Weigand, Lukas Willmann, Woozy
- See more at: http://campoint.gr/?p=5081#sthash.ueARm1qs.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου