Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Σκιά Και Φως

Σε μια σειρά έργων που ονομάζεται “Σκιά και Φως”, η Kumi Yamashita χρησιμοποιεί μια πηγή φωτός και διάφορα αντικείμενα κατάλληλα τοποθετημένα ώστε να δημιουργούν μοναδικές σκιές πάνω σε τοίχους. Φαινομενικά απλά αντικείμενα δημιουργούν εντυπωσιακές σιλουέτες όταν φωτίζονται από τη σωστή γωνία. Ένα τεράστιο μεταλλικό θαυμαστικό μετατρέπεται σε ερωτηματικό, ένα καμπυλωμένο κομμάτι ξύλου στον τοίχο ενός νοσοκομείου φωτισμένο από κάτω δημιουργεί τη σκιά ενός παιδιού που κάθεται σε αυτό. Στο “Origami”, δεκάδες χρωμματιστές χαρτοπετσέτες με τις άκρες τους ζαρωμένες φωτίζονται από το πλάι και γίνονται πρόσωπα.






Στο παρακάτω γλυπτό αριθμοί από αλουμίνιο αθροίζονται σε ένα σύνολο-έκπληξη: η σιλουέτα μιας γυναίκας δημιουργείται από το φως που έρχεται από δεξιά. Το έργο έχει τίτλο “City View” και βρίσκεται σε ένα κτίριο γραφείων στην Οσάκα. Από το μπαλκόνι της η γυναίκα-σκιά παρακολουθεί τους ανθρώπους να πηγαινοέρχονται.



Η Yamashita έχει στο βιογραφικό της ένα μεγάλο αριθμό προσωπικών (μόνιμων και περιοδικών) εκθέσεων και έχει κερδίσει πολλά βραβεία.

Μερικές φορές, όσο παραδοσιακός τύπος κι αν είσαι, χρειάζεται να επαναπροσδιορίσεις τι θεωρείς τέχνη.

 http://www.kumiyamashita.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου