Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Art-Athina 2013

Η Art-Athina - Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης, επιστρέφει με τη 18η διοργάνωσή της από τις 16 έως και τις 19 Μαΐου 2013 στο Κλειστό Π. Φαλήρου. Το παρών στην Art-Athina 2013 δίνουν και φέτος αίθουσες τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό με έργα από όλο τον κόσμο αλλά και πολιτιστικοί φορείς, επιμελητές, μουσεία, θεωρητικοί τέχνης, τεχνοκριτικοί, δημοσιογράφοι.

Η 18η Art-Athina συνοδεύεται από ένα πρόγραμμα V.I.P. και από παράλληλες εκδηλώσεις, όπως στρογγυλά τραπέζια, παρουσιάσεις και εκθέσεις νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Η Μαρίνα Φωκίδη επιμελείται τα "Symposia" και καλεί για ομιλίες διεθνείς προσωπικότητες από τον εικαστικό χώρο  όπως o Juan Gaitan (επιμελητής της Μπιενάλε Βερολίνου 2014), η Florence Derieux (διευθύντρια της Frac –Champagne-Ardennes, επιμελήτρια της Parcours στο Art Basel 2013) και ο Ricardo Nicolau (υποδιευθυντής του Serralves Museum) ανάμεσα σε άλλους δέκα διεθνείς ομιλητές. Επίσης, επιμελείται το "Open Form" στο οποίο συμμετέχουν μια σειρά διεθνών γκαλερί με την παρουσίαση ενός καλλιτέχνη σε κοινή έκθεση.

Η Άρτεμις Ποταμιάνου επιμελείται την έκθεση "Art-Athina Contemporaries" και το "Platforms Project @ Art-Athina". Το "Art-Athina Contemporaries" αποτελεί μια δράση - έκθεση που ως στόχο έχει να αναδείξει την εικαστική δραστηριότητα όπως αυτή παράγεται και παρουσιάζεται σήμερα. Ενώ, ο στόχος του Platforms Project @ Art Athina είναι να χαρτογραφήσει τις διάφορες καλλιτεχνικές ομάδες, κολεκτίβες, πλατφόρμες και ανεξάρτητους χώρους τέχνης καλλιτεχνών με όχι εμπορικό χαρακτήρα, που δραστηριοποιούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με αντισυμβατικούς τρόπους, επιτυγχάνοντας αναπάντεχους διαλόγους πάνω στην τέχνη, συμβιώσεις και συνεργασίες.

Τέλος, η Art–Athina 2013 αποτίει φόρο τιμής στη γκαλερί Δεσμός. Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, ετοιμάζεται ένα αφιέρωμα στο Δεσμό, σε επιμέλεια Μάνου Στεφανίδη. Η γκαλερί Δεσμός ήταν από τις πρώτες αίθουσες που παρουσίασαν στην Ελλάδα εννοιολογικά έργα, εγκαταστάσεις και performances. Στα 22 χρόνια λειτουργίας της, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας σύγχρονης ελληνικής τέχνης.

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Γήπεδο Tae Kwon Do (Κλειστό Π. Φαλήρου)
Μωραϊτίνη 2, 10445, Π. Φάληρο

Διάρκεια έκθεσης: 16 - 19 Μαΐου 2013

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 16 Μαΐου: 19:00 – 22:30 (είσοδος μόνο με πρόσκληση)
Παρασκευή 17 Μαΐου: 14:00 – 21:00
Σάββατο 18 Μαΐου: 12:00 – 21:00
Κυριακή 19 Μαΐου: 12:00 – 21:00

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 7 €
Μειωμένο: 5 € (παιδιά κάτω των 12 ετών, μαθητές, φοιτητές, μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, άτομα άνω των 65 ετών)

ΠΗΓΗ:  http://www.elculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου