Σάββατο 27 Απριλίου 2013

100 χρόνια ζωής σε μία φωτογραφία…

Οι εποχές είναι δύσκολες… και ακόμη δυσκολότερο το να σκέφτεται κάποιος τον εαυτό του στα 100 του χρόνια. Δεν ξέρουμε πόσοι από εσάς πιστεύετε ότι θα φτάσετε στην ηλικία αυτή, ούτε, προφανώς, πόσοι πραγματικά θα τα καταφέρουν… Ο Γερμανός φωτογράφος Karsten Thormaehlen, όμως, θέλησε να πραγματευτεί μία σχετική ιδέα σε μία σειρά δημιουργιών του που έχουν ως επίκεντρο 40 αιωνόβιους.

Τα πορτρέτα τους λήφθηκαν από το 2006 έως το 2012 και κάποια από αυτά έχουν δημοσιευτεί σε δύο διαφορετικά βιβλία του, το “Living a Century” (2008) και το “Happy and One Hundred” (2011).


Όσο για το μυστικό των ανθρώπων που μπόρεσαν να φτάσουν σ’ αυτή την ηλικία και να μας χαρίσουν αυτά τα υπέροχα πορτρέτα τους σίγουρα δεν είναι ένα. Κάποιοι αναφέρουν ως “ελιξίριό” τους ένα ποτηράκι ουίσκι μία στο τόσο, οι περισσότεροι όμως αναγνωρίζουν ότι το πιο σημαντικό είναι η ικανότητα που είχαν να διαχειρίζονται το άγχος και τις δύσκολες καταστάσεις (όπως για παράδειγμα, δύο Παγκοσμίους Πολέμους που πέρασαν).

Όσο για την άποψη των επιστημόνων, το κλειδί για μία αιωνόβια ζωή είναι τα καλά γονίδια και η υγιεινή διατροφή, μαζί, βέβαια, με το να έχει κάποιος μία ενθουσιώδη και εξωστρεφή προσωπικότητα που τον βοηθάει να “γεράσει” καλύτερα. Και, φυσικά, το πιο εύκολο πράγμα ίσως στον κόσμο, ένα χαμόγελο που μπορεί να μας οδηγήσει σε πολλά-πολλά χρόνια ζωής. Αν το καλοσκεφτείτε, είναι και από τα ομορφότερα πράγματα στον κόσμο, έτσι δεν είναι;









Πηγή: Digitallife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου