Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Ψυχή στο Λαιμό 3 «Η επανεκκίνηση» Στιγμιότυπα από την παρουσίαση στο Μουσείο σύγχρονης τέχνης της Φλώρινας

                        


 Ψυχή στο Λαιμό 3 «Η επανεκκίνηση» είναι μία δημιουργική  δράση με ενάγουσα συνθήκη τη λογοτεχνική και εικαστική εμπειρία στο λιμναίο τοπίο των Πρεσπών. Για τρίτη συνεχή χρονιά  καταβάλλεται  προσπάθεια να συναρμοστούν η δημιουργικότητα και η αυξημένη ευθύνη της σχέσης που οφείλει να έχει το όποιο έργο τέχνης με την κοινωνία. Οι ενότητες που εξελίχθησαν στις Πρέσπες είναι δυο:

Η πρώτη είναι οι εικαστικές παρεμβάσεις στο κονσερβοποιείο Πρεσπών, μέσα σ’ ένα εγκαταλειμμένο κτήριο όπου προτείνεται η χρήση του ως ένα μουσείο ανοιχτότητας και δεύτερη, η λογοτεχνική πρακτική στην βάση της ανοιχτής θεματικής διερεύνησης  της «κοσμογονίας» όπου αποτέλεσε και το φετινό θέμα.
Οι δράσεις υποστηρίχθηκαν από μια εξαίρετη παράσταση κουκλοθεάτρου στο Ασκηταριό της Αγ. Ελεούσας από την εμψυχώτρια Εύα Νικηφόρου: με θέμα  μια γερόντισα,την Λεμονία που προσπαθεί να ζυμώσει λίγο ψωμί. Ευχαριστίες εκφράζονται σε όλη την κοινότητα Ψαράδων για την φιλόξενη στάση τους και στον Δήμο Πρεσπών.
 Στις 11/08 /2014 στις 21.00 στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Σύγχρονης  Τέχνης, της Στέγης Φιλοτέχνων Φλώρινας,   έγινε δημόσια ανάγνωση  κειμένων που αντλήθηκε από την φετινή συνάντηση λογοτεχνίας και υποστηρίχθηκε από μια εικαστική περφόρμανς, video και powerpoint.
Το συνολο της συνάντησης συγκροτήθηκε από τους  Βασίλη Καβουρίδη, Θεώνη Καρακάντζου, Αλέξανδρο Αμπατζόγλου, Κων/νος Σταυρόπουλο, Χάρη Κοντοσφύρη, Χρήστο  Αλαβέρα, Αγγελική-Χάιδω Τσόλη, Ευαγγελία Νικηφόρου, Μανώλη Ρωμαντζή, Μαρία Φακίνου, Βίκυ Μπρούσαλη, Σοφία Αντωνακάκη, Δημήτρη Τανούδη
















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου