Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΔΙΑΛΕΞΗ 17.05.2017 Τέχνη-βιντεοπαιχνίδια-χώρος.

Είναι τέχνη τα βιντεοπαιχνίδια; (Και αν ναι, τι σόι Τέχνη είναι;)

Εισηγήτρια: Δαλκαβούκη Άλκηστις, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Πολεοδομίας-Χωροταξίας ΕΜΠ


Την Τετάρτη 17 Μαΐου στις 14:00, θα λάβει χώρα διάλεξη σχετικά με τα video games, πώς αξιοποιείται η έννοια του χώρου σ' αυτά και πώς σχετίζονται με άλλες μορφές τέχνης. Θα προηγηθεί ειδικότερη διάλεξη στο εργαστήριο των Πολυμέσων στις 11:00.


Τα βιντεοπαιχνίδια, μια μορφή τέχνης με αρχές που εντοπίζονται στη δεκαετία του '70, είναι σήμερα μία απο τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες βιομηχανίες παραγωγής τεχνολογιών και διασκέδασης. Παράγει εξαιρετικά επιδραστικά και ποικίλα πολιτισμικά προϊόντα για ένα ολοένα και διευρυνόμενο κοινό. Την τελευταία εικοσαετία έχουν μπει στο στόχαστρο ακαδημαϊκών και καλλιτεχνικών μελετητών, οι οποίοι θέτουν νέες (και παλιές) ερωτήσεις στους δημιουργούς και τους οπαδούς των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Είναι όντως τέχνη; Αν ναι, τι είδους τέχνη είναι; Πώς μπορεί να αναλυθεί και να μελετηθεί; Ποια είναι η ειδοποιός της διαφορά από τις άλλες τέχνες; Με ποιους τρόπους σχετίζεται μ' αυτές; Ποια η ιστορία της, ποιο το μέλλον της; Και κυρίως, τι μπορεί να εκφράσει για την ανθρώπινη εμπειρία; Αυτά και άλλα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε μέσα από το πρίσμα των επιστημών του χώρου, και με ειδική εμβάθυνση στην υποκατηγορία των ιαπωνικών βιντεοπαιχνιδιών ρόλων (JRPG).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου