Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

spoiler "elpis"

 ...Έχοντας ολοκληρώσει τη μελέτη στην ψυχολογία, το σενάριο του βίντεο, την ηχογράφηση της αφήγησης και τη μίξη μουσικής, μένει το τελευταίο κομμάτι για την ολοκλήρωση της πτυχιακής μου που είναι το εικαστικό. Φωτογραφίες έργων από το 1998 μέχρι σήμερα, επεξεργάζονται και μοντάρονται μία μία ώστε να δημιουργηθεί μια σκηνοθετημένη αλληλουχία εικόνων που θα συμβαδίζει με την αφήγηση αλλά και θα τη βοηθά εκφραστικά.


Κύρια στοιχεία της παρουσίασης είναι η κλιμάκωση από το σκοτάδι στο φως, οι στιγμιαίες εκρήξεις των εικόνων σε σημεία, όπως και οι επαφές στα όρια των εικόνων. Έχοντας τη γνώση του κρυφού αυτού μηχανισμού, από τις παρουσιάσεις της "λάμψης" από το Χάρη Κοντοσφύρη, με το σταμάτημα και τη συνέχεια της ταινίας, ώστε να δούμε τα κοινά κόκκινα σημεία που έρχονταν στο ίδιο σημείο ανά διαφορετικά καρέ, οι εικόνες ακολουθούν φανερά πλέον αυτή την τακτική. 


Το ζητούμενο των παύσεων που μελετούσα στη μουσική μέσω των κρουστών, μεταφέρθηκε από τις παρτιτούρες στην εικόνα, όχι όμως όπως περίμενα. Η αφήγηση δε σταματά, δεν έχει παύσεις όπως θα χρειαζόταν άλλωστε. Σταματά μόνο το φως και αφήνει το θεατή να χαθεί, να βυθιστεί και να έχει το χρόνο οπτικά, να αναλογιστεί πού βρίσκεται.



https://greenpoet.bandcamp.com/track/sad-night

Μάξιμος (Μαρία Τασούλα), 12ο εξάμηνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου