Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Γυναίκα στο ηλιοβασίλεμα.Έργο της Ελένης Γάτσιου


   


Στο έργο απεικονίζεται η μορφή μιας γυναίκας την ώρα του ηλιοβασιλέματος.Ο χώρος στον οποίο βρίσκεται δεν είναι εύκολο να κατανοηθεί εφόσον το μόνο που διακρίνεται στο έργο είναι ο ήλιος και κάποιες κόκκινες κοφτές γραμμές .
 Η χρήση των θερμών χρωμάτων δημιουργεί έντονη παρουσία πηγή φωτός.Επιπλέον και η μορφή της γυναίκας λειτουργεί ως πηγή φωτός γιατί και η ίδια εκπέμπει φως.
Ο ήλιος έχει μορφή εμβρύου.Οι κοφτές κόκκινες γραμμές στο φόντο δημιουργούν αίσθηση μυστηρίου.Η πλάγια κλήση του κεφαλίου της γυναίκας καθώς και ο αέρας που φυσάει και ανεμίζουν τα μαλλιά της ,δημιουργούν στο έργο την παρουσία κίνησης.
Το έργο έχει δημιουργηθεί με τη χρήση παλέτας πέντε χρωμάτων. Οι διαστάσεις του έργου είναι 40Χ40 και έχει ζωγραφιστεί με ακρυλικά και πινέλα σε τελαρομένο καμβά.
Το έργο αποτέλεσε και την συμμετοχή στο αλληλεπιδραστικό έργο "εικαστικά τετράγωνα" που παρουσιαστηκε στο φεστιβάλ Πτολεμαίδας στο παλαιοντολογικό μουσείο της πόλης. Το συντονισμό είχε ο σύλλογος εικαστικών Πτολεμαίδας με αλληλεπιδραστή τον Πανταζή Γιώργο













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου