Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ Σ.Φ.Ε.Τ.Ε. για συμετοχή στην παρουσίαση έργων στο 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ Πτολεμαΐδας




ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ Σ.Φ.Ε.Τ.Ε. 
για συμετοχή στην παρουσίαση έργων στο 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ Πτολεμαΐδας

Ο Σύλλογος Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στο εικαστικό Πρότζεκτ "Εικαστικά Τετραγωνικά" που θα παρουσιαστεί στο"1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ Πτολεμαΐδας, Η πόλη γιορτάΖΕΙ" Στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαίδας στις 24 Μαρτίου.


Τα εικαστικά τετραγωνικά είναι μια ζωγραφική εγκατάσταση πολλών ζωγραφικών  έργων  η οποία θα κάνει τον χώρο όπου θα είναι στημένη να μοιάζει σαν ένας μεγάλος χρωματικός μωσαϊκός κάναβος. Όλοι οι συμμετέχοντες  καλούνται να κάνουν έργα ανεξάρτητης θεματικής, αλλά ισομεγέθη (40x40εκ). Σκοπός της πρότασης είναι η ανάδειξη της αλληλεπίδρασης των διαφορετικών στοιχείων που προβάλλονται από τις διαφορετικές  εικόνες δημιουργώντας το <<Όλον>> μέσα από το <<Μέρος>>.  Θα αναδειχθεί  ο ρόλος και η λειτουργία του ίδιου του βλέμματος .Ο γνωστός σε όλους μας  Σεζάν ήταν τόσο αλλόκοτος  στην εποχή του για αυτό που έφτιαχνε  γιατί είχε ανακαλύψει πριν την ώρα του την αληθινή λειτουργία του βλέμματος σε σχέση με τον εγκέφαλο, που παραδέχονται τώρα οι ιατρικές επιστήμες . Ότι η εικόνα που βλέπουμε στην πραγματικότητα είναι μόνο θολά σχήματα και χρώματα παλλόμενα στον χώρο.Κάθε φορά που κοιτάμε κάτι βλέπουμε αυτά τα θολά διάσπαρτα μέρη του συνόλου από το οπτικό μας πεδίο. Στην συνέχεια σχεδόν αστραπιαία ο εγκέφαλος ανάλογα με τις γνώσεις που έχουμε χτίσει από παιδιά ξεκλειδώνει και αποκρυπτογραφεί εγκεφαλικά την εικόνα βάζοντας στην θέση τους την θολή πρώτη κατακερματισμένη εντύπωση . Έτσι τα μέρη δημιουργούν το Όλον . 
Το μήνυμα είναι η ενότητα μέσω του σεβασμού της διαφορετικότητας , ανεξάρτητα με το τι θεματική κουβαλάει η ψυχική ζωγραφιά του καθενός . Γιατί απέναντι στην θέα του βλέμματος όλοι ανήκουμε στην ίδια εικόνα.

Όροι και διαδικασία συμμετοχής:

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει έως 4 έργα των 40x40 εκατοστών. Τα υλικά, η επιφάνεια,η τεχνική και η θεματική είναι ελεύθερη ( καμβάς,χαρτί,ύφασμα,/παστέλ,ακρυλικά,λάδια,υφάσματα,κολάζ κ.α). Δηλώνεται συμμετοχή στέλνοντας το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο σας στο  e-mail η παίρνοντας τηλέφωνο στα παρακάτω στοιχεία. sfeteordaias@gmail.com / 6988070813 . Στην συνέχεια παραδίδεται τα έργα έως τις 21 Μαρτίου στον Σύλλογο Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και Πτολεμαίων γωνία κάθε Τετάρτη έως Παρασκευή στις 17:00-20:00.
Για τα μη μέλη του συλλόγου ορίζεται ελάχιστο αντίτιμό εγγραφής για έναν χρόνο 10 ευρώ και   τα 5 ευρώ για φοιτητές/μαθητές. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουν την δωρεάν συμμετοχή στα επόμενα πρότζεκτ και εκθέσεις του συλλόγου.

Για τους φοιτητές της Καλών Τεχνών της Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτ.Μακεδονίας ορίζεται τόπος παραδοσης  των έργων το υπόγειο του Τρίτου εικαστικόυ εργαστήριου με συντονιστρια την Αγάπη Μαντζίωρη (6932493608) έως τις 20 Μαρτίου  

Πληροφορίες για το φεστιβάλ http://ptolemaidafestival.blogspot.gr

Με τιμή το Δ.Σ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου