Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Συμμετοχή των Νίκου Μαραντίδη /Θοδωρη Μαυρίδη στην έκθεση ''Πρόσωπο ή Προσωπείο'' στο Βυζαντινό Μουσείο της Βέροιας.


«Πρόσωπο ή Προσωπείο;»
Μία σπονδυλωτή έκθεση, η οποία ξεκινάει την 22η του Δεκέμβρη (2016), τη μέρα του χειμερινού ηλιοστασίου, και ολοκληρώνεται την 22η του Φλεβάρη (2017), εποχή των εν άστυ Διονυσιων ή Κρονίων.Η
Η εκθεση χωρίζεται σε δύο χρονικά μέρη: από την 22 του Δεκέμβρη έως την 31 του Γενάρη εκτίθεται το «πρόσωπο», ενώ στη δεύτερη φάση, από την 6η του Φλεβάρη έως τη λήξη της Αποκριάς (22.02.2017)ι το «προσωπείο».
Το θέμα  της έκθεσης ειναι το «πρόσωπο» - «προσωπείο» ως τοπίο του εαυτού μας αλλά και του ‘Αλλου.
Το «πρόσωπο» - «προσωπείο» ως Χώρα συνομιλίας του καλλιτέχνη με τον εαυτό του και τους Άλλους. Μια συνομιλία με το σώμα και την ψυχή του εαυτού και του Άλλου.
‘Ετερος Εγώ. Ή πότε άραγε το πρόσωπο είναι «πρόσωπο» ή «προσωπείο»;
Μια εικαστική περφόρμανς στην οποία καλούνται οι καλλιτέχνες να αποδώσουν στο πρώτο μέρος το εικαστικό πρόσωπο και στο δεύτερο μέρος με την τεχνική του installation να κρύψουν το «πρόσωπο» με ένα «προσωπείο» ώστε το «πρόσωπο» να λειτουργεί σαν μια μυστική ύπαρξη.
  Δεκαέξι καλλιτέχνες, που ζουν στην Ημαθία, συναντώνται με τα έργα τους, μέσα από διαφορετικές κινηματικές επιρροές, τεχνικές, τρόπους και αυστηρά προσωπικούς δρόμους, σ’ έναν κοινό τόπο˙ στο ΠΡΟΣΩΠΟ.
Μια σπονδυλωτή έκθεση ζωγραφικής, που αρθρώνεται χρονικά σε δύο περιόδους, και εξελίσσεται σε εικαστική περφόρμανς, στην οποία ο καλλιτέχνης ασκείται στην ετερότητα του Εγώ. Μια απόπειρα να αποδοθεί το «πρόσωπο» - «προσωπείο» ως τοπίο – ως Χώρα συνομιλίας του εαυτού και του ΄Αλλου˙ ή, πότε, άραγε, το πρόσωπο είναι «πρόσωπο» και πότε «προσωπείο».
Η έκθεση συνδιοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας και την ομάδα καλλιτεχνών «Εμείς οι Άλλοι» στα πλαίσια του κύκλου εκδηλώσεων εκθέσεων, επιστημονικών ημερίδων συναντήσεων και εκδόσεων της ΕΦΑ Ημαθίας "Αναζητώντας την Βέροια".
Επιμελητής έκθεσης: Γιώργος Λιόλιος

Εγκαίνια έκθεσης: 22.12.2016, 9 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 
22.12.2016-21.01.2017
22.01.2017-22.02.2017
Οι συμμετέχοντες είναι (με αλφαβητική σειρά):
ΚΑΚΙΡΔΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΚΟΥΚΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΟΥΡΟΥΖΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ
ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΣΑΜΟΥΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΣΠΥΡΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΤΣΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΧΑΜΙΔΙΕΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΧΟΛΕΒΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου