Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Μαρία Τοτού: «Θεωρία των χρωμάτων» - Μαθήματα ζωγραφικής στο Κέντρο Νεότητας «Άγιος Κήρυκος» της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

«Θεωρία των χρωμάτων» - Μαθήματα ζωγραφικής στο Κέντρο Νεότητας «Άγιος Κήρυκος» της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

Στα πρώτα μαθήματα τα παιδιά διδάχτηκαν τα βασικά και δευτερεύοντα χρώματα και χρησιμοποίησαν τις γνώσεις τους στην πράξη, κάνοντας μία ομαδική εργασία.
Λόγω των ημερών επέλεξα την κατασκευή ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου, που προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό στα παιδιά.
Αρχικά σχεδίασαν το περίγραμμα των χεριών τους τα οποία στην συνέχεια χρωμάτισαν με πράσινο αναμειγνύοντας μπλε και κίτρινο.

 Τα χεράκια κόπηκαν περιμετρικά και κολλήθηκαν σ’ ένα μπλε χαρτόνι ώστε να δημιουργήσουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.



 Στην συνέχεια τα παιδιά κατασκεύασαν στολίδια, γράφοντας από την μία μεριά το όνομά τους κι από την άλλη αξίες όπως η αγάπη, η ευτυχία, η χαρά  κλπ.

  
 Με κόκκινη κλωστή κρεμάσαμε τα στολίδια μας στο δέντρο. Μέχρι αυτό το στάδιο είχαμε χρησιμοποιήσει τα τρία βασικά χρώματα μπλε για τον ουρανό, κόκκινο για την κλωστή και κίτρινο-χρυσό για τα στολίδια και ένα δευτερεύον (πράσινο) για το δέντρο και μας έλειπαν τα άλλα δύο δευτερεύοντα, το μωβ και το πορτοκαλί,  με τα οποία τα παιδιά ζωγράφισαν δωράκια και κολλήθηκαν κάτω από το δέντρο. 

Μέσα από το παιχνίδι και την δημιουργικότητα τα παιδιά απέκτησαν βασικές γνώσεις χρωματολογίας και κατάφεραν να φτιάξουν μία όμορφη δημιουργία, η οποία κοσμεί την βιτρίνα του Κέντρου Νεότητας «Άγιος Κήρυκος» της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.
Συγχαρητήρια στους μαθητές : Ρεβέκκα, Παρασκευή, Δέσποινα, Δέσποινα, Γεωργία, Ειρήνη, Ευαγγελία, Μελίνα, Σοφία, Ηλία, Γεώργιο, Άγγελο, Κατερίνα, Στέργιο, Μαρία, Αμαλία αλλά και στα παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα αγιογραφίας: Ισαάκ, Αλέξιο, Δέσποινα, Ήλια, Ιωάννη, Γεώργιο
Καλά Χριστούγεννα!
Μαρία Τοτού
9ο Εξάμηνο
3ο Εργαστήριο Ζωγραφικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου