Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

To Periapsis Project παρουσιάζεται στην Αμερικάνικη πλατφόρμα τέχνης Emergent art space






Το  Periapsis Project επιλέχηκε να παρουσιαστεί στην Αμερικάνικη διαδυκτιακή πλατφόρμα τέχνης Emergent art space με  εδρα τo San Francisco  της California.

To Emergent Art Space iδρύθηκε το 2012 και είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός και online δίκτυο που στηρίζει τους νέους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.
Προωθεί τη διαπολιτισμική ανταλλαγή και γεωγραφική πολυμορφία στις τέχνες και 
ενθαρρύνει την ποικιλομορφία, εκτιμά παραδόσεις, επικροτόντας τη νέα και πειραματική εικαστική σκηνή.


To Emergent art space  εχει στόχο την προώθηση την έκθεση και την κυκλοφορία  έργων  από νέους καλλιτέχνες.
Για να διευκολυνθεί η ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών μέσα από διαφορετικές καλλιτεχνικές πρακτικές, τις παραδόσεις και τις προοπτικές.Για την προώθηση της σύνδεσης και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των νέων καλλιτεχνών πέρα απο κάθε πολιτιστικά και φυσικά σύνορα και όρια.





Εργο του Θανάση Μπλιούμη για το Periapsis


Η μετάφραση του αρθρου.

To Periapsis project παρουσιαστηκε πρώτη φορα απο την Γκαλλερι Λολα Νικολαου (Θεσσαλονικη,Ελλαδα) με την συμμετοχη καλλιτεχνων απο την σχολη Καλων Τεχνων της Φλωρινας και διεθνως αναγνωρισμενων concept artist. Ειναι η πρωτη ελληνικη εκθεση sci-fi concept art στον χωρο μιας ελληνικης γκαλλερι.Βασισμενο στο σεναριο του Κυριακου Μπουρνα,εξι καλλιτεχνες,τρεις διεθνεις concept artists και ενας χαρισματικος δεκαχρονος σχεδιαστης χτιζουν εναν κοσμο αποκαλυπτικης δυστοπιας στην τροχια μια αγγελικης πτωσης. Το Periapsis δημιουργει μια αλληγορικη αφηγηση η οποια μεσα απο ενα φανταστικο πρισμα σχολιαζει την κατασταση που βιωνουμε.Ο αφηγητης καλειται να ανακαλυψει την ιστορια αυτη μεσα απο μια σειρα εργων που ακολουθουν κοινη μορφοπλαστικη γραμμη.Τα εργα αυτα αποτελουν προιον ενος οπτικου και ιδεολουγικου brainstorming και σχολιαζουν την επαφη και την συγκρουση του ανθρωπινου ειδους με το υπερφυσικο. Μια απο τις βασικες ιδεες που εκφραζονται σε αυτο το project ειναι ο φοβος του αγνωστου και η ανθρωπινη αναγκη να πλαισιωνει τα οπτικα του ερεθισματα.Κατα την διαρκεια της πρωτης εκθεσης στην Θεσσαλονικη οι αντιδρασεις του κοινου ηταν αμηχανια ,ανησυχια ακομα και φοβος.Το Periapsis ανεδειξε νεες ιδεες σε αυτο το κοινο και το κοινο αντεδρασε σε ενα ενστικτωδες,πρωτογονο επιπεδο. Αυτο για εμας ειναι η αποδειξη για την ιδεολογικη αυθεντικοτητα αυτου το εχγειρηματος,κατι το οποιο θα σχολιασουμε ξανα στις εκθεσεις που εχουν προγραμματιστει για το διαστημα 2015-2016.

Periapsis Website
Facebook Page

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου