Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Το project Periapsis στο Τμημα αρχιτεκτόνων μηχανικών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας



Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, θα φιλοξενήσει στο χώρο εκθέσεων την Έκθεση «Periapsis», σε συνεργασία με το ART/European Animation Center & τους νέους καλλιτέχνες της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας,  4 - 20 Δεκέμβρη 2015, Πεδίον Άρεως, Βόλος.


Το ART/European Animation Center σε συνεργασία με νέους καλλιτέχνες της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώριναςαλλά και με την υποστήριξη διεθνώς αναγνωρισμένων concept artist από τον κόσμο του Hollywood και των βίντεο παιχνιδιών (videogames) διοργανώνουν την πρώτη ελληνική Sci-Fi Concept Art, εικαστική έκθεση, με τίτλο «Periapsis».

Βασισμένο σε concept – σενάριο του Κυριάκου Μπουρνά, οι καλλιτέχνες του project χτίζουν ένα κόσμο αποκαλυπτικής δυστοπίας στην τροχιά μιας αγγελικής πτώσης.Μέσα από ένα φανταστικό πρίσμα, δημιουργείται μια αλληγορική αφήγηση, ταυτισμένη με τη σημερινή κατάσταση. Ένα σενάριο του οποίου την ανάγνωση ο θεατής καλείται να ανακαλύψει μέσα από μία σειρά έργων, τα οποία έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο της θεματολογίας και της έρευνας του «Periapsis», με επίκεντρο τη συνάντηση – σύγκρουση του ανθρώπου με τις δυνάμεις του υπερφυσικού. Πέρα από την ωμή, δημιουργική δύναμη του ίδιου του project, σημαντικό ρόλο στην εικαστική του ολοκλήρωση παίζει και η μελέτη πάνω στην ίδια τη διαδικασία παραγωγής και δημιουργίας του. Μια διαδικασία η οποία, όντας μελέτη, έχει έμφυτο τον χαρακτήρα της συνεχούς εξέλιξης και αλλαγής, πράγμα το οποίο τη μετατρέπει σε μια αυτούσια μορφή τέχνης. Η διαδικασία αυτή, μαζί με το ίδιο το project αλλά και μέσα από αυτό, συντελεί στο να το ωθεί να μετασχηματίζεται συνεχώς μαζί της, οδηγώντας το σταδιακά σε νέα και μεγαλύτερα μονοπάτια.

«...Καὶ εἶδον ἄλλον ἄγγελον ἰσχυρὸν καταβαίνοντα ἐκ τοῦ οὐρανοῦ, περιβεβλημένον νεφέλην, καὶ ἡ ἶρις ἐπὶ τῆς κεφαλῆς αὐτοῦ, καὶ τὸ πρόσωπον αὐτοῦ ὡς ὁ ἥλιος, καὶ οἱ πόδες αὐτοῦ ὡς στύλοι πυρός...», Ἀποκάλυψις Ἰωάννου 10:1


Πηγή:εδω


Καλλιτέχνες
Richard Anderson, Βασίλης Αγγελόπουλος, Δημοσθένης Αβραμίδης, Γιάννης Βλασιάδης, Γιάννης Βγόντζας, Πάρης Ιωάννου,Χάρης Κοντοσφύρης, Ραφαήλ Καστερούδης, Φοίβος Κρανιωτάκης, Κυριάκος Μπουρνάς, Θανάσης Μπλιούμης, Φώτης Μπάλας,Ειρήνη Πουλιάση, Χριστίνα Τζάνη, Χρήστος Σκούρτης, Κώστας Σκεντερίδης.

Διοργάνωση Project:
Επιστημονικοί σύμβουλοι: Θωμάς Ζωγράφος, Χάρης Κοντοσφύρης
Δημιουργία concept: Κυριάκος Μπουρνάς
Οργάνωση έκθεσης: Ειρήνη Πουλιάση
Γραφιστική επιμέλεια: Γιάννης Βγόντζας
Εικονοληψία:Γιάννης Ρομπολας& Αγησίλαος Ρόμπολας
Υποστήριξη έκθεσης: Άννα Μαρία Σαμαρά, Γεωργία Δαμιανού, Γαβριήλ Φτελκόπουλος, Νικολέττα Τσαντίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου