Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ίχνο-Στοιχεία στη Γκαλερί Λόλα Νικολάου




                                                                                                                                           Νικόλας Αντωνίου

17.12.2015 –16.01.2016
Εγκαίνια Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, 19.00 – 22.00

Ο Νικόλας Αντωνίου, η Όλγα Μπογδάνου και ο Κωνσταντίνος Πάτσιος από 17Δεκέμβρη έως 16 Ιανουαρίου, παρουσιάζουν μια νέα σειρά έργων τους, στη γκαλερί Λόλα Νικολάου. 
Οι τρεις νέοι καλλιτέχνες, των οποίων οι αφορμές και τα υλικά ποικίλουν, παραθέτουν το εικαστικό τους έργο, με σκοπό οι θεατές μέσα από αυτό, να αναζητήσουν τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν ή/ και αποσυνθέτουν τη «μορφή». Πρόκειται για μια συνάντηση τριών διαφορετικών προσεγγίσεων, όπου η μια αιτιολογεί και αλληλεπικαλύπτει την άλλη ως προς την θεματική, δημιουργώντας ένα επαναλαμβανόμενο θεωρητικό σχήμα που πολλαπλασιάζεται επί τρία και υψώνεται σε δύναμη. 


Ο Νικόλας Αντωνίου με τολμηρές σχεδιαστικές χειρονομίες, τοποθετεί την ανθρώπινη μορφή στο κέντρο μια κατάστασης μεταβατικής, όπου είναι έκδηλος ο ψυχισμός της. Ο καλλιτέχνης στην προσπάθεια να σκιαγραφήσει συναισθηματικά τη μορφή, αποφασίζει την εξαΰλωσή της, πράγμα που οδηγεί στην υπέρβαση των ορίων της απεικόνισής της.
Η Όλγα Μπογδάνου, εκμεταλλεύεται τον υλικό περιορισμό, λειτουργώντας αφαιρετικά. Πάνω στην ευαίσθητη επιφάνεια του χαρτιού, συνθέτει το κενό και το πλήρες, ως ίχνη που προοικονομούν τη μορφή. Εγκιβωτίζοντας το αποτέλεσμα σε πλαίσια των οποίων τα όρια διαφάνειας και αδιαφάνειας είναι αβέβαια, προκαλεί τη παρατήρηση.
Ο Κωνσταντίνος Πάτσιος, σε ιδιότυπα κολάζ με pop στοιχεία, ανασυνθέτει τη μορφή με τρόπο παιχνιδιάρικο και διάθεση ειρωνική. Πρόθεσή του, μέσα από το σχήμα της μεταφοράς και τη σύγχυση στην απόδοση, να δημιουργήσει στη σκέψη του θεατή μια αφήγηση, η οποία θα επανεφεύρει τη καταλληλότερη σύνθεση της μορφής. 


Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00




                                                                                 Όλγα Μπογδάνου

                
                                                     Κωνσταντίνος Πάτσιος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου